Enthung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Enthung saka Kupu johar

Enthung ya iku sawijining kaanan saka uripé kéwan jinis gegremet kang ngalami metamorfosis jangkep ya iku embrio utawa endhong, larva, enthung, lan diwasa. Nalika dadi enthung wujud awaké gegremet wis wiwit mawujud, lan wujud larva wis ilang. Enthung ora obah sesil lan ana uga kang inaktif. Enthung lumrahé dibungkus wadhah kaya déné kokon (tuladha enthung uler sutra, omah tawon utawa thothok).[1] Lan asring memba supaya ora dipangan kéwan liya.

Enthung kang muoh dadi kupu-kupu

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Borror, D. J. Dwight M. DeLong and Charles A. Triplehorn. An introduction to the study of insects. New York: Holt, Rinehart & Winston. Sixth Edition.