Kuburan kéwan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pakuburan kéwan klangenan ing San Francisco, California

Kuburan kéwan ya kuwi sawijining kuburan kanggo kéwan. Kewan kang dikubur racaké kéwan klangenan amarga kéwan klangenan iku dianggep kanca nganti sempalaning kulawarga sakéngga ana rasa tresna lan asih marang sapadha badan urip ciptanan gusti. Racaké ancas saka pakuburan iki dadi pangeling-eling bendarané tumrap kéwan klangenané sing wis mati.

Sajarah[besut | besut sumber]

Akèh budaya manungsa babagan pakuburan iki. Tuladhané, wong Mesir Kuna mumi lan kucing kang dikubur, sing dianggep suci, lan kuburan asu paling gedhe ing donya kuna ditemokaké ing Taman Nasional Ashkelon ing Ashkelon, Israel .[1]

Taman Hyde London minangka situs penguburan kéwan kang ora resmi antarané taun 1881 lan 1903, ing taman penjaga gawang.[2] Saka panguburan pisanan saka "Cherry" nganti penutupan resmi ing taun 1903, dheweke nampi 300 panguburan kanthi kijing miniatur,[3] karo kuburan mliginé final Pangeran Marin " Marin " ing taun 1967.[4]

Tuladha pakuburan kucing

Cimetière des Chiens ing Asnières-sur-Seine, Paris, wiwit taun 1899, minangka kuburan kéwan petik sing dipercaya minangka salah siji saka nekropolis zoologi umum ing donya.[5]


Kuburan kéwan sing paling gedhé lan paling tua ing Amerika ana ing Hartsdale, New York . Ana wiwit taun 1896, nalika dokter kéwan sing metu saka Manhattan ngajak supaya sing duwe kéwan sing kepingin nguburaké asu ing kebon apel ing bukit. Dina iki, iki minangka papan ngaso pungkasan kanggo luwih saka 70.000 kéwan.[6] Peternakan Peternakan Hartsdale didaftar ing National Register of Historic Places taun 2012.[7] Sawetara pakuburan kéwan ing Amérika sing misuwur yaiku Taman Aspin Hill Memorial dumung ing Silver Spring, Maryland, ing kene kéwan selebriti kayata pitung J. Edgar Hoover asu, kayata Boee De Bozo terrier Cairn,[8] lan interniran ing "Memorial Mungsuh Medis" bakal dikubur. (General Grant saka RKO dikabaraké dadi Petey saka Gang kita lan Rascals Little film, nanging iki ora bener);[9] uga Pakuburan Memorial Pet ing Calabasas, California, ing ngendi Kuda Hopalong Cassidy, Topper, Jack Russell Terrier Steven Spielberg, lan asu Rudolph Valentino, Kabar, wis dikubur.[9]

Pakuburan kéwan sing tumata

Pilihan pakuburan[besut | besut sumber]

Ing sawatara penguburan, kayata Aspin Hill Memorial Park ing Silver Spring, Maryland [9] jisim manungsa lan jisim kéwan bisa dikubur bareng-bareng. Ing Januari 2010, Déwan Dharatan Lindsey Barat mènèhi idin kanggo situs ing desa Stainton déning Langworth kanggo jisim kéwan antarané bebarengan jisim manungsa minangka bagéan saka situs " penguburan ", dadi papan pisanan ing Inggris ing ngendi kéwan bisa dikubur bareng bendarané.[10]

Hiran Minar cedhak Lahore, Pakistan dibangun ing awal abad ka-17 dening Kaisar Mughal Jahangir kanggo ngurmati kewan kangenané ya kuwi rusa anakan.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Kapustakan[besut | besut sumber]

  1. "Why are hundreds of dogs buried at Ashkelon". bib-arch.org. 
  2. "The Victorian Pet Cemetery of Hyde Park". Fun London Tours. 
  3. The Pet Cemetery of Hyde Park London insight Blog, 6 October 2010
  4. Hyde Park Pet Cemetery London 365, 11 November 2012
  5. A tour of Parisian pet cemetery Cimetière des Chiens Error in webarchive template: Check |url= value. Empty.
  6. Apple orchard that became New York's famous Hartsdale Pet Cemetery
  7. "National Register of Historic Places Listings". Weekly List of Actions Taken on Properties: 8/13/12 through 8/17/12. National Park Service. 2012-08-24. 
  8. "Spee De Bozo". Find a Grave. Dijupuk June 13, 2016. 
  9. a b c "Grave of a Petey, Little Rascals Dog". Roadside America. Dijupuk June 15, 2016. 
  10. "Pet lovers can be buried with their animals", Sunday Express, accessed 25 January 2010

Pranala njaba[besut | besut sumber]