Pet Sematary (2019 filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pet Sematary
Gambar:Pet Sematary (2019 poster).png
Theatrical release poster
Disutradarani
  • Kevin Kölsch
  • Dennis Widmyer
Diprodhuseri
DiskénariyoniJeff Buhler
Carita déning
Adhedhasar
Dibintangi
DimusikiChristopher Young
SinématografiLaurie Rose
Dibesut déningSarah Broshar
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déningParamount Pictures
Tanggal metu
  • Maret 16, 2019 (2019-03-16) (SXSW)
  • April 5, 2019 (2019-04-05) (United States)
Suwéné
101 minutes[1]
NagaraUnited States
BasaInggris
Rantaman$21 million[2]
Kalarisan$112.4 million[2]

Pet Sematary minangka filem horor supernatural saka Amerika ing taun 2019 sing diarahake dening Kevin Kölsch lan Dennis Widmyer lan tinulis dening Jeff Buhler, saka crita layar dening Matt Greenberg . Adaptasi kapindho saka novel 1983 kanthi jeneng sing padha dening Stephen King, sawisé filem 1989 . Bintang pamain ya iku Jason Clarke, Amy Seimetz, lan John Lithgow, lan nderek sawijining kulawarga sing nemokake tilas misterius ing alas sing ana ing ngarep omah sing anyar.

Wawancara kanggo adaptasi anyar Pet Sematary wiwit ing Maret 2010, kanthi Greenberg wiwitane nulis skenario. Lorenzo di Bonaventura lan Steven Schneider dicethakaké bakal ngasilake remake karo Juan Carlos Fresnadillo ing diskusi kanggo ngarahake. Ing Desember 2017, Paramount Pictures wis ngupayakake novel anyar saka novel King, kanthi duo pembuat filem Kölsch lan Widmyer ngarahake. Fotografi utama diwiwiti ing tanggal 18 Juni 2018, ing Montreal, Quebec, Kanada, lan dibungkus nalika tanggal 11 Agustus 2018.

Film kasebut dibabarake ing festival South dening Southwest ing tanggal 16 Maret 2019, lan dirilis sacara teatrically ing Amerika Serikat tanggal 5 April 2019. Film iki ditampa kanthi review campuran saka kritikus, sing memuji nada gelap, atmosfer lan pagelaran, nanging ora seneng macing alon lan ketergantungan ing mundhak. Kritikus lan pamirsa loro-lorone dipantha ing owah-owahan antarane filem lan buku, sanajan akeh jenenge luwih apik tinimbang adaptasi taun 1989.[3][4][5]

Plot[besut | besut sumber]

Louis Creed, dokter saka Boston, Massachusetts pindah menyang kutha cilik Ludlow, Maine karo bojone Rachel, anak loro, Ellie lan Gage, lan kucing Ellie, Church. Njelajah alas, Ellie kesandhung ing prosesi pemakaman bocah njupuk asu almarhum menyang kuburan sing sinebut Pet Sematary . Jud Crandall, pepadhamu, nyatakake yen alas kuwi mbebayani.

Ing rumah sakit universitas, Louis dikalahake sawise gagal ngirit gesang Victor Pascow, murid sing luka sacara luka sawise disabet dening titihan. Panjenenganipun mengko ngalami impian sing cetha ing ngendi Victor Pascow mimpin dheweke menyang punggung kuburan lan ngelingake dheweke ora "ngluwihi usaha." Louis awakens kanggo nggoleki sikil lan seprana amben ing lendhut, nyatakake yen acara kasebut luwih saka mung ngipi elek.

Ing Halloween, Church dipateni dening truk. Jud mundokake Louis menyang Sematary Pet, banjur luwih akeh menyang kuburan kuna kanggo ngubur Gréja. Dina sabanjure, Louis kesengsem nalika Church bali urip, senadyan dheweke luwih agresif, kanthi rumangsa nyuwek manuk. Jud nyritakake Louis sing nguburake barang-barang saka ing antarane wong mati lan dipercaya didunungi dening roh sing dikenal minangka Wendigo . Sasampunipun Church nyerang Gage, Louis ngupados kangge ngalahaken piyambakipun. Nanging, dheweke mutusake kanggo mateni nyababake kucing lan mbebasake dheweke.

Sajrone pesta ulang tahune, Ellie ngetokake Church ing dalan lan rushes kanggo dheweke, nanging dheweke tiwas kanthi kacilakan karo truk tanker gedhe. Kulawargane rusak amarga dheweke mati, lan Rachel lan Gage ninggalake sawatara dina karo tuwane Rachel. Jud, sing ngerteni yen Louis wis nggawe resikone Ellie, ngelingake bapak sing gerah sing "kadhangkala mati luwih becik". Senadyan peringatan saka dheweke lan semangat Pascow, kesedihan lan kaluputan Louis nyebabake dheweke kanggo nindakake rencanane. Dheweke ngobati Jud, nambani awak Ellie, lan nguber dheweke ing pante Pet Sematary minangka Wendigo. Ellie kondur saka ing antarane wong mati nanging nduduhake obah sing ngganggu. Ing omahé wong tuwané, Rachel ketut ing pangertèn bab adhine Zelda sing wis tilar donya, sing nandhang meningitis balung lan tilar donya sawisé ngubur dumbbell. Gage uga nggoleki hantu Victor Pascow. Jud mundur lan ngadhepi Louis. Dheweke kepethuk Ellie lan mlayu menyang omahe kanthi horor, njupuk pistol kanggo mateni dheweke. Nanging, guncang dening Church sing nggegirisi, ngidini Ellie ngiris liwat tendon Achilles Jud karo pisau bedhil. Dheweke cepet njupuk wujud bojone mati Jud, Norma, nyatakake Norma lan Ellie sing nandhang sangsara lan kobong ing akhirat sing dikutuk, sadurunge nusuk Yud nganti pati, dene Church nerangake.

Rachel lan Gage wangsul menyang omah lan ketemu Ellie. Rachel kétok lan Louis ngandhani bab kuburan lan tujuané. Rachel ditusuk dening Ellie nanging bisa ngluwari kamar mandi karo Gage. Louis nemokake awak Yude lan bisa nylametake Gage minangka Ellie ngalahake Rachel. Panjenenganipun ngunci Gage ing mobil lan tindak menyang Rachel, sing nyuwun marang dheweke supaya ora nguripake dheweke sadurunge mati. Ellie kandha Louis ora sadhar lan ngubengi awak Rachel. Minangka Louis nyiapake kanggo mateni Ellie, dheweke ditangkep karo balingane cuaca dening Rachel sing ditangekake, lan dheweke uga dikubur. Bebarengan karo Gréja, trio nyetel geni menyang omah Yude sadurunge nyedhaki mobil ing ngendi Gage lenggah ing jero. Louis sing ditindakake kanggo Gage kanggo mbukak kunci lawang.

Alternatif pungkasan

Ellie uga ora ngalahake dheweke, lan dheweke ngubur Rachel, kanggo dheweke medeni, ngisore Sematary Pet, janji yen dheweke bakal dadi kulawarga bebarengan selawase. Sawise ngobong omah Jud, Louis lan Ellie nyedhaki mobil kulawarga, ing kana Gage isih dikunci. Panjenenganipun nyerat ing Gage kangge mbukak mobil, ingkang Gage. Ing omah, Ellie, Pasamuwan lan Rachel sing lagi ditang-geleng teka lan bareng karo Louis nyekel Gage, sing nangis kanthi wedi.

Cast[besut | besut sumber]

  • Jason Clarke as Dr. Louis Creed
  • Amy Seimetz as Rachel Creed (born Goldman)
    • Sonia Maria Chirila as Young Rachel
  • John Lithgow as Jud Crandall
  • Jeté Laurence as Ellie Creed
  • Hugo & Lucas Lavoie as Gage Creed
  • Obssa Ahmed as Victor Pascow
  • Alyssa Brooke Levine as Zelda Goldman
  • Suzy Stingl as Norma Crandall
  • Maria Herrera as Marcela
  • Jacob Lemieux as "Mouse Face"
  • Maverick Fortin as "Dog Face"
  • Lou Ferrando as "Rabbit Face"
  • Najya Muipatayi as "Cat Face"
  • Emma Hill as "Horse Face"
  • Leo, Tonic, Jager and JD as Church the Cat

Produksi[besut | besut sumber]

Pengembangan[besut | besut sumber]

Ing tanggal 5 Maret 2010, diumumake yen Paramount Pictures ngembangake adaptasi anyar saka novel Pet Sematary, Stephen King, lan Matt Greenberg wis disewakake nulis naskah. Dheweke mung nampa "crita layar" kredit.[6] Tanggal 31 Oktober 2013, dilaporake yen Lorenzo di Bonaventura lan Steven Schneider bakal dadi produser kanggo prodhuksi, lan Juan Carlos Fresnadillo ana ing omongan.[7]

Ing tanggal 30 Oktober 2017, iki diumumake yen Paramount Pictures wis resmi nampilake filem kasebut, sing diarepake bakal diarahake dening Kevin Kölsch lan Dennis Widmyer, saka layar drama dening Jeff Buhler lan David Kajganich (sing terakhir ora ditindakake ). Kajaba saka Di Bonaventura lan Schneider, Mark Vahradian uga diprodhuksi.[8]

Casting[besut | besut sumber]

Ing tanggal 16 April 2018, iki diumumake yen Jason Clarke wis diluncurake ing peran utama Louis Creed.[9] Tanggal 4 Mei 2018, dilaporake John Lithgow wis gabung ing peran judhul Crandall.[10]

Ing sasi Juni 2018, Amy Seimetz bakal nduweni peran wadon, Rachel Creed, bebarengan karo Jeté Laurence minangka anak wadon Creed, Ellie lan kembar Hugo lan Lucas Lavoie minangka putra Creed, Gage.[11][12]

Ing Oktober 2018, dilaporake Obssa Ahmed wis ditambahake minangka mahasiswa mahasiswa Pascow Victor, lan Alyssa Brooke Levine minangka Zelda Goldman. Zelda sadurunge digambar dening stuntman Andrew Hubatsek, ing filem 1989 .[13]

Penggambaran[besut | besut sumber]

Fotografi utama diwiwit iing tanggal 18 Juni 2018, ing Hudson, Quebec, Kanada .[14][15] Film sing dibungkus tanggal 11 Agustus 2018.[13]

Musik[besut | besut sumber]

Christopher Young nyusun skor filem kasebut. Kridit pungkasan kalebu versi panutup lagu Ramones " Pet Sematary " dening Starcrawler band punk rock Amerika.

Rilis[besut | besut sumber]

Film iki wiwitané arep bakal dirilis ing April 19, 2019,[16] nanging dipindhah rong minggu saka tanggal release asli April 19, 2019 kanggo April 5, 2019.[17] Ing tanggal 10 Oktober, 2018, filem kang pisanan Trailer dirilis,[18] diikuti karo foto 3D sing dikirim 1 Nopember 2018, liwat fungsi foto 3D Facebook .[19] Film iki diwiwiti ing South by Southwest tanggal 16 Maret 2019.[20]

Resepsi[besut | besut sumber]

Kantor kothak[besut | besut sumber]

Pet Sematary mbayar $ 54.7 yuta ing Amerika Serikat lan Kanada, lan $ 57.7 yuta ing wilayah liyane, kanthi total $ 112.4 yuta, nglawan anggaran produksi $ 21 yuta.

Ing Amerika Serikat lan Kanada, Pet Sematary dirilis bareng Shazam! lan Best of Enemies, lan diajukake $ 20-30 yuta saka 2.500 bioskop ing akhir minggu.[21][22] Iki nggawe $ 2,3 yuta saka papat ing wayah wengi.[23] Iku banjur nyusul $ 10 yuta ing dina kapisan, kalebu pratinjau. Dheweke miwiti debut dadi $ 25 yuta, nglumpukake nomer loro, ngiwa Shazam! .[24] Film ambruk 59% ing akhir minggu kapindho kanggo $ 10 yuta, pagawean papat, lan banjur digawe $ 4.9 yuta ing akhir minggu pihak, pagawean kapitu.[25][26]

Respon kritis[besut | besut sumber]

Ing review Aggregator Rotten Tomatoes, filem nduweni rating persetujuan 57% adhedhasar 242 review, kanthi rating rata-rata 5.95 / 10. Kesepakatan kritis situs web kasebut, " Sematary Pet njupuk materi sumber kasebut ing sawetara arah, nanging remake iki minangka kaya ngumandhang meh saben dina minangka kebangkitan." [27] Ing Metacritic, filem iki nduweni skor rata-rata bobot saka 57 saka 100, adhedhasar 42 pangritik, nuduhake "review campuran utawa rata-rata".[28] Pemirsa sing diselidiki dening CinemaScore menehi filem rata-rata "C +" ing skala A + kanggo F, nalika sing ing PostTrak menehi skor positif sakabèhé 66% lan 47% "saran tartamtu".[23]

Bisa prequel[besut | besut sumber]

Ing sasi Maret 2019, produser Di Bonaventura nyatakake yen prekel kanggo filem kasebut bisa ditindakake yen filem kasebut sukses sacara finansial,

"I generally don't start thinking about [sequels] until they're a success. I think if there's anything here, there's a prequel. I think if you look at the book, we didn't cover all that stuff that happens before the Creed family moves in. So, I think there's a movie there, and I think I'd be particularly interested in doing that, because, again, it's the source material and you are going toward something that also has a lot of crazy, creepy feelings about it."[29]

In April 2019, directors Kölsch and Widmyer ruled themselves out of returning, saying,

"If you were going to be more, you'd probably do backstory stuff. [...] I'd be really interested to see how somebody would do a sequel to this movie. It probably won't be us."[30]

In May 2019, screenwriter Buhler stated that there had been preliminary discussions on a continuation, saying,

"So a lot of the ideas that we've been batting around currently, recently, have all been about, more about digging into the mythology of the town, these rituals that children present, the mythology of the Micmac, the Wendigo, the cemetery, the origins, Jud's life. So it looks like, I don't want to promise anything, because we don't know, we're not even down the road on an idea yet."[31]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Pet Sematary". AMC Theatres. Dijupuk March 5, 2019. 
  2. a b "Pet Sematary (2019)". Box Office Mojo. Dijupuk May 31, 2019. 
  3. Josh Weiss (April 5, 2019). "Critics find Pet Sematary a horrifying thrill ride that's darker than the book". SyFy. Dijupuk April 5, 2019. 
  4. Nick Evans (April 4, 2019). "First Pet Sematary Reviews Are Up, See What Critics Are Saying". CinemaBlend. Dijupuk April 4, 2019. 
  5. Meg O'Brien (April 4, 2019). "First Pet Sematary Reviews Are Up, See What Critics Are Saying". Boston. Dijupuk April 5, 2019. 
  6. Outlaw, Kofi (March 5, 2010). "'1408' Writer Headed for the 'Pet Sematary' | ScreenRant". Screen Rant. Dijupuk June 18, 2018. 
  7. Kroll, Justin (October 31, 2013). "'Pet Sematary' Back From the Dead With Director Juan Carlos Fresnadillo (EXCLUSIVE)". Variety. Dijupuk June 18, 2018. 
  8. Kroll, Justin (October 30, 2017). "Paramount Finds ‘Pet Sematary’ Directors (EXCLUSIVE)". Variety. Dijupuk October 19, 2018. 
  9. Kit, Borys (April 16, 2018). "Jason Clarke in Talks to Star in 'Pet Sematary' Remake (Exclusive)". The Hollywood Reporter (ing basa Inggris). Dijupuk May 4, 2018. 
  10. Breznican, Anthony (May 4, 2018). "John Lithgow joins the remake of Stephen King's 'Pet Sematary'". Entertainment Weekly (ing basa Inggris). Dijupuk May 4, 2018. 
  11. Fleming Jr, Mike (June 1, 2018). "Amy Seimetz Female Lead In 'Pet Sematary' Remake". Deadline Hollywood. Dijupuk June 1, 2018. 
  12. Breznican, Anthony (June 21, 2018). "Meet the kids from the new film version of Stephen King's 'Pet Sematary'". Entertainment Weekly (ing basa Inggris). Dijupuk June 21, 2018. 
  13. a b Squires, John (October 8, 2018). "Obssa Ahmed Plays the New Victor Pascow in Next Year's 'Pet Sematary' - Bloody Disgusting". Bloody Disgusting. Dijupuk October 9, 2018. 
  14. Trumbore, Dave (June 18, 2018). "'Pet Sematary' Adaptation Starts Filming; First Set Photo Revealed by Co-Directors". Collider. Dijupuk June 18, 2018. 
  15. Salemme, Danny (June 18, 2018). "Pet Sematary Director Announces Filming Has Begun". Screen Rant. Dijupuk October 9, 2018. 
  16. D'Alessandro, Anthony (December 8, 2017). "Paramount Sets 2019 Release For 'Pet Sematary' & 'Instant Family'". Deadline Hollywood. Dijupuk June 18, 2018. 
  17. McNary, Dave (May 23, 2018). "'Transformers 7' Pulled From Paramount Schedule". Variety. Dijupuk June 18, 2018. 
  18. "Good News, the New Stephen King 'Pet Sematary' Trailer Is Here to Ruin Your Day". Cosmopolitan (ing basa Inggris). 2018-10-10. Dijupuk 2018-11-06. 
  19. "PET SEMATARY 3D Photo Takes Terror to the Next Dimension! - Dread Central". www.dreadcentral.com (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-11-06. 
  20. Nolfi, Joey (February 7, 2019). "Pet Sematary remake to world premiere at 2019 SXSW Film Festival". Entertainment Weekly. Dijupuk February 7, 2019. 
  21. Anthony D'Alessandro (March 14, 2019). "‘Shazam!’ Looks To Strike Lightning With $45M Opening; ‘Pet Sematary’ Eyes Mid $20M+ – Early Tracking". Deadline Hollywood. Dijupuk March 14, 2019. 
  22. Rebecca Rubin (April 3, 2019). "Box Office: ‘Shazam!’ Heads Toward $45 Million-Plus Opening Weekend". Variety. Dijupuk April 3, 2019. 
  23. a b Anthony D'Alessandro; Nancy Tartaglione (April 5, 2019). "‘Shazam!’ Whams $5.9M In Thursday Night U.S. Previews For $9.2M Cume, Eyes $145M+ WW Launch – Friday AM Update". Deadline Hollywood. Dijupuk April 5, 2019. 
  24. Anthony D'Alessandro (April 7, 2019). "‘Shazam!’ Shoots To Super $53M+ Opening, $56M+ With Previews; ‘Pet Sematary’ Purrs $25M – Sunday AM B.O. Final". Deadline Hollywood. Dijupuk April 7, 2019. 
  25. Anthony D'Alessandro (April 14, 2019). "‘Shazam!’ Still The Man With $23M+; ‘Little’ Grows Up; ‘Hellboy’ Cold With $12M+; ‘After’ Works Overseas – Midday B.O. Update". Deadline Hollywood. Dijupuk April 14, 2019. 
  26. Anthony D'Alessandro (April 21, 2019). "Lowest Easter Weekend At The B.O. Since 2005 Despite $26M Purse Of ‘La Llorona’ – Saturday AM Update". Deadline Hollywood. Dijupuk April 21, 2019. 
  27. "Pet Semetary (2019)". Rotten Tomatoes. Fandango Media. Dijupuk May 20, 2019. 
  28. "Pet Semetary (2019) reviews". Metacritic. CBS Interactive. Dijupuk April 7, 2019. 
  29. https://consequenceofsound.net/2019/03/pet-sematary-prequel-tease/
  30. https://www.polygon.com/2019/4/7/18297208/pet-sematary-zelda-death-scene-dumbwaiter-prequel
  31. https://movieweb.com/pet-sematary-2-remake-sequel-possibilities/

Pranala njaba[besut | besut sumber]