Kuburan Kewan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Hartsdale Canine Cemetery
Pemakaman pet ing San Francisco, California
Kuburan Peggy Guggenheim jejere sawijining plak ngeling-eling asu

Kuburan kewan ya iku minangka kuburan kanggo kéwan.

Sejarah[besut | besut sumber]

Hiran Minar cedhak Lahore, Pakistan dibangun ing awal abad ka-17 dening Kaisar Mughal Jahangir kanggo ngurmati rusa pet anakan.

Akeh budaya manungsa sing dikubur . Tuladhane, wong Mesir Kuna mumi lan kucing sing dikubur, sing dianggep suci, lan kuburan asu paling gedhe ing donya kuna ditemokake ing Taman Nasional Ashkelon ing Ashkelon, Israel .[1]

Taman Hyde London minangka situs penguburan kewan kang ora resmi antarane taun 1881 lan 1903, ing taman penjaga gawang.[2] Saka panguburan pisanan saka "Cherry" nganti penutupan resmi ing taun 1903, dheweke nampi 300 panguburan kanthi headstones miniatur,[3] karo pemakaman khusus final Pangeran Marin " Marin " ing taun 1967.[4]

Cimetière des Chiens ing Asnières-sur-Seine, Paris, wiwit taun 1899, minangka kuburan hewan petik sing dipercaya minangka salah siji saka nekropolis zoologi umum ing donya.[5]

Kuburan kewan sing paling gedhé lan paling tua ing Amerika ana ing Hartsdale, New York . Tanggal kasebut wiwit taun 1896, nalika dokter hewan sing metu saka Manhattan ngajak supaya pemilik pet sing kesuburan nguburake asu ing kebon apel ing bukit. Dina iki, iki minangka papan ngaso pungkasan kanggo luwih saka 70.000 kewan.[6] Peternakan Peternakan Hartsdale didaftar ing National Register of Historic Places taun 2012.[7] Sawetara pemakaman pet Amérika sing misuwur yaiku Taman Aspin Hill Memorial ing Silver Spring, Maryland, ngendi kéwan selebriti kayata pitung J. Edgar Hoover asu, kayata Boee De Bozo terrier Cairn,[8] lan interniran ing "Memorial Mungsuh Medis" bakal dikubur. (General Grant saka RKO dikabarake dadi Petey saka Gang kita lan Rascals Little film, nanging iki ora bener);[9] uga Pemakaman Memorial Pet ing Calabasas, California, ing ngendi Kuda Hopalong Cassidy, Topper, Jack Russell Terrier Steven Spielberg, lan asu Rudolph Valentino, Kabar, wis dikubur.[9]

Pilihan pemakaman[besut | besut sumber]

Ing sawatara penguburan, kayata Aspin Hill Memorial Park ing Silver Spring, Maryland [9] sisa manungsa lan kewan bisa dikubur bareng siji liyane. Ing Januari 2010, Déwan Dharatan Lindsey Barat mènèhi idin kanggo situs ing desa Stainton déning Langworth kanggo sisa kewan antarané bebarengan sisa manungsa minangka bagéan saka situs " penguburan ", dadi papan pisanan ing Inggris ing ngendi kewan bisa dikubur bareng sing nduweni.[10]

Deloken sisan[besut | besut sumber]

  • Mundhut kewan
  • Pet Sematary

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Why are hundreds of dogs buried at Ashkelon". bib-arch.org. 
  2. "The Victorian Pet Cemetery of Hyde Park". Fun London Tours. 
  3. The Pet Cemetery of Hyde Park London insight Blog, 6 October 2010
  4. Hyde Park Pet Cemetery London 365, 11 November 2012
  5. A tour of Parisian pet cemetery Cimetière des Chiens Error in webarchive template: Check |url= value. Empty.
  6. Apple orchard that became New York's famous Hartsdale Pet Cemetery
  7. "National Register of Historic Places Listings". Weekly List of Actions Taken on Properties: 8/13/12 through 8/17/12. National Park Service. 2012-08-24. 
  8. "Spee De Bozo". Find a Grave. Dijupuk June 13, 2016. 
  9. a b c "Grave of a Petey, Little Rascals Dog". Roadside America. Dijupuk June 15, 2016. 
  10. "Pet lovers can be buried with their animals", Sunday Express, accessed 25 January 2010

Pranala njaba[besut | besut sumber]