Kreplach

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kreplach
Kreplach ClearSoup.jpg
Meat-filled kreplach in a clear soup
JinisDumpling
Woworan pokokDough: flour, water and eggs
Filling: ground meat, mashed potatoes or other
Buku masakan: Kreplach  Médhia: Kreplach
Kreplach
Kreplach ClearSoup.jpg
Meat-filled kreplach in a clear soup
JinisDumpling
Woworan pokokDough: flour, water and eggs
Filling: ground meat, mashed potatoes or other
Buku masakan: Kreplach  Médhia: Kreplach

Kreplach (saka Yiddish lan basa Ibrani: קרפלך‎ ) yaiku pangsit cilik sing diisi daging sing diobong, kentang tumbuk utawa isi liyane, biasane digodhog lan disedhiyakake ing sup pitik, sanajan bisa uga digoreng.[1] Dheweke padha karo uszka Polen, pelmeni Ruslan, ravioli Italia utawa tortellini, Maultaschen Jerman, lan jiaozi lan wonton Tionghoa. Adonan umume digawe saka glepung, banyu lan endhog, diuleni banjur digulung tipis. Sawetara juru masak modern nggunakake seprei adonan beku utawa wungkus wonton. Kembang kreasi siap uga didol ing supermarket beku sing halal .

  1. Claudia Roden, The Book of Jewish Food: An Odyssey from Samarkand and Vilna to the Present Day, Penguin Books, 1999, p. 77-78. ISBN 0140466096