Pelméni

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pelméni
Пельмени с мясом (неварёные).jpg
Praupané pelméni
JinisDumpling
Panggonan asalRussia (Ural and Siberia)
Woworan pokokDough: flour, water, sometimes eggs
Filling: minced meat (pork, lamb, beef, fish, or any other kind of meat) or mushrooms as well as salt, pepper and sometimes herbs and onions.
Buku masakan: Pelméni  Médhia: Pelméni

Pelméni ( Pocapan Rusia: [pʲɪlʲˈmʲenʲɪ] ; Rusia: пельме́ни –Plural, пельмень Pocapan Rusia: [pʲɪlʲˈmʲenʲ] -singular) saka pangsit olahan Rusia sing kalebu ing Isi kebungkus ing lancip, tanpa ragi adhonan .

Pangolahan kanthi digodhog

Perdebatan babagan papan asal usul isih ana, babagan Ural lan Siberia loro-lorone njaga tuntutan sing kuwat.[1] Pelmeni wis diterangake minangka "jantung masakan Rusia." [2]

Woworan[besut | besut sumber]

Pelméni gorèng

Adonan digawé saka glepung lan banyu, kadang nambah bagian endhog. Isèn bisa daging giling ( daging babi, domba, daging sapi, iwak utawa jenis liyane saka daging jinis kang utamané tradisional daerah adhem) utawa jamur . Sing nyampurake macem-macem jinis daging uga kawentar. Resep Udmurt tradisional mbutuhake campuran daging sapi daging sapi 45%, daging babi 35%, lan daging babi 20%. Manéka warna rempah-rempah, kaya ta bawang ireng lan bawang rajang uga bawang putih, dicampur karo isi. Biasane disapu karo krim masam, mayonis, dill, bawang utawa cuka abang, kabèh dadi tradhisional menyang wilayah kasebut lan bisa diasilake ing iklim Siberia. Nambah jumlah kubis, tomat lan horseradish uga menyang sesuguh umum kanggo wilayah tartamtu. Pancen kritis yen eling yen suhu lan kelembapan bakal mengaruhi konsistensi adonan lan stabilitas.

Kapustakan[besut | besut sumber]

  1. "Pelmeni, Siberian Meat Dumplings | Food Perestroika". Food Perestroika (in Inggris). 2017-06-24. Retrieved 2018-10-03.
  2. "What is Pelmeni?". pelandmeni.com. Archived from the original on 2019-01-31. Retrieved 2019-01-30.