Tortellini

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tortellini
Tortellini Bolognesi.jpg
The distinctive shape of tortellini
Jeneng liyanéBelly button
Panggonan asalItaly
Tlatah utawa prajaEmilia-Romagna
Buku masakan: Tortellini  Médhia: Tortellini

Tortellini minangka pasta a wujud ali-ali sing asale saka tlatah Italia ing Emilia (utamane Bologna lan Modena ). Kadhangkala uga dijlentrehake minangka "udel pusar ", mula uga jeneng alternatif "tombol padharan" ( ombelico ), lan uga mirip karo wonton gedhe. [1] Cara tradisional dikonsumsi karo campuran daging (loin daging babi, prosciutto mentah, Mortadella ), keju Parmigiano Reggiano, endhog lan nutmeg lan disuguhake ing kaldu capon ( in brodo di cappone ). [2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. The Oxford Companion to Italian Food by Gillian Riley
  2. "Official recipe of the tortellino, as it was registered at the Chamber of Commerce of Bologna in 1974" (PDF). www.confraternitadeltortellino.it (ing basa Italia). Dibukak ing 2018-12-31.