Kkakdugi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ggakdugi iku kimchi kang digawé saka lobak (daikon) (hangul: 무, mu), dikethok kothak kothak. Kaya déné kimchi sawi putih, ggakdugi kalebu salah siji jinising banchan kang kawentar.

Lobak diwènèhi bumbu campuran kaya ta Uyah, bubuk lombok, Loncang, lan Jaé.[1] Bar iku lobak disimpen ning jerone guci gedhé (sinebut jangdok utawa onggi). Suwene disimpen ana rong minggu yèn papan panggon fermentasiné adem lan garing[2] . Ggakdugi disuguhake yèn lobak e isèh garing. Yèn kesuwèn anggoné nyimpen, lobak bakal dadi kalumen.

Salah siji jinising ggakdugi digawé nganggo imbuhan saewoo jeot lan tiram. Panganan iki racaké digawé ing mangsa Seollal (Tahun Baru Koréa) kang kalebu olahan khas Jeju lan kutha Seoul.[3]

Réferènsi[besut | besut sumber]