Asoka (wit)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Kembang Asoka)
Asoka
Sita-Ashok (Saraca asoca) flowers in Kolkata W IMG 4146.jpg
Kembang Asoka
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Fabales
Famili: Fabaceae
Subfamili: Caesalpinioideae
Tribe: Detarieae
Génus: Saraca
Spésies: S. asoca
Jeneng binomial
Saraca asoca
(Roxb.) Wilde

Kembang Asoka (Saraca asoca (Roxb.) Wilde, tanduran suku polong-polongan utawa Fabaceae), uga misuwur dijenengi soka (Ixora javanica), ya iku jinising kembang sing kelire abang njembrang. Dijupuk seka basa basa Sansekerta sing artine "bebas seka nelangsa" (a-: tanpa, soka:nelangsa). Tanduran iki asline seka India lan biasane ditandur nang pekarangan-pekarangan umah. Kraton Surakarta lan Yogyakarta uga akèh ditanduri tanduran iki. Siddharta, penyebar agama Buda, dipercaya lair nang ngisore wit iki.

Pranala njaba[besut | besut sumber]