Kembang Asoka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Asoka
Kembang Asoka
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Plantae
Divisio: Magnoliophyta
Kelas: Magnoliopsida
Ordo: Fabales
Kulawarga: Fabaceae
Subkulawarga: Caesalpinioideae
Suku: Detarieae
Marga: Saraca
Jinis: S. asoca
Jeneng binomial
Saraca asoca
(Roxb.) Wilde

Kembang Asoka (Saraca asoca (Roxb.) Wilde, tanduran suku polong-polongan utawa Fabaceae), uga misuwur dijenengi soka (Ixora javanica), ya iku jinising kembang sing kelire abang njembrang. Dijupuk seka basa basa Sansekerta sing artine "bebas seka nelangsa" (a-: tanpa, soka:nelangsa). Tanduran iki asline seka India lan biasane ditandur nang pekarangan-pekarangan umah. Kraton Surakarta lan Yogyakarta uga akeh ditanduri tanduran iki. Siddharta, penyebar agama Buddha, dipercaya lair nang ngisore wit iki.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kembang_Asoka&oldid=985661"