Kecubung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kecubung
Datura metel Blanco1.34-cropped.jpg
DaturaMetel-plant.jpg
'Fastuosa'
Klasifikasi ngèlmiah e
Karajan: Plantae
Klad: Angiosperms
Klad: Eudicots
Klad: Asterids
Ordho: Solanales
Famili: Solanaceae
Subfamili: Solanoideae
Génus: Datura
Spésies: D. metel
Jeneng binomial
Datura metel
L.
Sinonim[1]

Cithakan:Species list

Kecubung iku tetuwuhan sing kalebu kulawarga Solanaceae, sakerabat karo terong lan kenthang. Kecubung racaké kembangé putih lan ungu, nanging hibridané ngembang anéka warna. Diprakirakaké tetuwuhan iki pisanan kanggo obat-obat ing abad kaping sepuluh. Kecubung ana sing asalé saka Asia Kidul-Wétan, nanging ana uga sing asalé saka Bawana Amérika.

Kecubung urip ing papan sing iklimé panas, lan dikultivasi ing saindhenging wilahan donnya amarga zat kimia sing dikandhung lan uga kanggo tetuwuhan hias. Pisanan ditepungaké déning Linnaeus ing taun 1753, nanging kanthi botanis isih durung pas ngenani gambaran lan panjlasan bab kecubung. Wewengkon asal sing dadi sumber tetuwuhan iki ora bisa dingertèni kanthi temenan.[2]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Safford, William E. (19 April 1921). "Synopsis of the genus Datura". Journal of the Washington Academy of Sciences 11 (8): 173–189. Dijupuk 28 March 2017. 
  2. Preissel, Ulrike; Hans-Georg Preissel (2002). Brugmansia and Datura: Angel's Trumpets and Thorn Apples. Buffalo, New York: Firefly Books. kk. 120–123. ISBN 1-55209-598-3.  Cite nganggo paramèter lawas |coauthors= (pitulung)

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Médhia magepokan Kecubung ing Wikimedia Commons