Kasunanan Kartasura

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Nagari Kartasura
1680–1745
Kutha krajan Kartasura
Basa Jawa
Agama mayoritas Islam
Pamaréntahan Monarki
Susuhunan (Sunan)
 •  1680-1703 Hamangku Rat II
 •  1726-1743(5) w. 1749 Paku Buwono II
Sajarah
 •  Baliné Hamangku Rat II sakai pengasingan 1680
 •  Geger Pecinan 1743- 1745
Sadurungé
Sawisé
Kesultanan Mataram
Kasunanan Surakarta

Kasunanan Kartasura iku sawijining karajan ing Pulo Jawa kang madeg taun 1680 lan bubar taun 1742, minangka terusan saka Kasultanan Mataram. Riwayat karajan kang umuré cekak iki kerep ngalami paprangan sadulur ngrebutaké tahta.

Lokasi pusat Kasunanan Kartasura wektu iki kira-kira ing Kartasura, Sukaharja, Jawa Tengah.