Kastil Neuschwanstein

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kastil Neuschwanstein
Neuschwanstein Castle -a.jpg
Tetélan pokok
Cakrik yasan Romanesque Revival
Pernah Schwangau, Jerman
Diyasa kawit 5 September 1869
Rampung c. 1892 (unfinished)
Owner Bavarian Palace Department
Rancangan lan yasan
Arsitèk Eduard Riedel
Civil engineer Eduard Riedel, Georg von Dollmann, Julius Hofmann
Other designers Ludwig II, Christian Jank

Kastil Neuschwanstein punika satunggaling kastil ingkang wonten ing dhusun Hohenschwangau (Schwangau) boten tebih kaliyan kutha Füssen lan sisih kidul-kilènipun Bayern, Jerman. Kastil punika dipunsebat mèmper kadhaton Disneyland.[1]. Kastil punika satunggal saking tiga astana karajan ingkang dipunyasa kanggé Louis II saking Bavaria. Kastil ingkang ugi kadang dipunwastani Mad King Ludwig punika astana karajan ing Pagunungan Alpen Bavaria Jerman punika dipunyasa nalika taun 1869 saking paréntah Raja Ludwig II. Ananging dumugi nalika sédanipun Louis taun 1886 yasan punika dèrèng rampung [2].

Raja Ludwig punika pengagum komposer donya ingkang kawéntar, ya iku Richard Wagner. Kastil Neuschwanstein dipunyasa ugi minangka pakurmatan saéngga kathah kamar wonten ing dalem kastil ingkang kailhami karakter Wagner. Wonten ing lantai yasan punika nggambaraken remening Ludwig dhateng sadaya opera karya Wagner[2].

Kasti ingkang kabangun nalika abad 19 punika kados astana ing nagari dongèng punika dipunjangkepi kaliyan teknologi lan seni kala jaman kasebut. Tuladhanipun saben kastil wonten toilet kanthi sistem mbilas otomatis saha sistem pemanas udara. Sapunika saben taun langkung saking 1,3 juta tiyang ingkang dugi wonten papan punika [2].

Wiwitanipun kastil punika gadhah nama Kastil New Hohenschwangau, ananging bibar Raja Ludwig tilar donya nalika taun 1886 lajeng nama kastil punika dipun-gantos dados Kastil Neuschwanstein.[3] Nalika abad kaping 19, Kastil Neuschwanstein punika dados papan anggènipun masarakat Bavaria nyambut damel kanthi sengkut.

Sanajan para wisatawan ingkang dugi punika boten kenging motret utawi mendhet gambar interior Kastil Neuschwanstein, ananging kastil punika tansah dados tujuan utama pariwisata déning turis-turis saking mancanagara. Sadèrèngipun, Raja Ludwig boten paring ijin dhumateng para tiyang ingkang dugi ing papan punika, ananging bibar Raja Ludwig tilar donya ing taun 1886 yasan Kastil Neuschwanstein punika dipunbikak kanggé umum. Kawontenan punika dipunlampahi amargi kanggé mbayar sapérangan utang Ludwig anggènipun ngrampungaken pambangunan Kastil Neuschwanstein punika. Kastil Neuschwanstein punika ugi sampun naté dipun-ginakaken minangka papan kanggé syuting filem lan dados inspirasi kanggé puri Sleeping Beauty ing Taman Disneyland lan Hongkong Disneyland.[4]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ [1], Pura terindah di donya (dipun-akses tanggal 21 November 2012).
  2. ^ a b c [2], Kastil (dipun-akses tanggal 21 November 2012).
  3. ^ Keindahan KastilNeuschwanstein German, (dipunakses tanggal 7 Maret 2013)
  4. ^ KASTIL NEUSCHWANSTEIN (Inspirasi Sleeping Beauty Disneyland), (dipunakses tanggal 7 Maret 2013)