Kastil Mont Saint Michael

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sana Warisan Donya UNESCO
Mont-Saint-Michel dan Teluknya
Janeng ing Pratélan Warisan Donya
Mont-Saint-Michel at night
Jinis Budaya
Wewaton i, iii, vi
Rujukan 80
Tlatah UNESCO Éropah
Koordhinat 48°38′08″N 1°30′40″W / 48.63556°N 1.51111°W / 48.63556; -1.51111Koordhinat: 48°38′08″N 1°30′40″W / 48.63556°N 1.51111°W / 48.63556; -1.51111
Sujarah prasasti
Prasasti 1979 (Sési 3rd)

Mount Saint Michael punika satunggaling kastil ingkang wonten ing pulau pasang berbatu ing Normandi, kirang langkung 1 kilometer saking pesisir lor Perancis mliginipun wonten ing Kali Couesnon caket kaliyan Avranches [1]. Warga Mount Saint Michael dipunwastani Montois.

Kastil Mount Saint Michael punika kaubungaken kaliyan daratan utami kanthi kreteg alami ingkang tipis. Nalika toya segara nembe pasang, kreteg punika katutup lan saged kabikak malih menawi toya segara sampun andhap. Awit saking punika kastil Mont Saint Michael punika dipunwastani Pulo Pasang. Nalika taun 1879, kreteg saking lemah alami punika dipunbangun minangka akses utama. Sakderengipun pambangunan kapisam ing abad kaping 8, Pulo punika dipunparingi nama Mont Tombe. Miturut legenda, malaikat medal dhateng uskup Avranches, Saint Aubert. Kala punika malaikat paring dhawuh supados mbangun gereja ing pulo kasebut.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ [1], Kastil (dipun-akses tanggal 22 November 2012).