Kastil Mont Saint Michael

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sana Warisan Donya UNESCO
Mont-Saint-Michel dan Teluknya
Janeng ing Pratélan Warisan Donya
Mont-Saint-Michel at night
JinisBudaya
Wewatoni, iii, vi
Rujukan80
Tlatah UNESCOÉropah
Koordhinat48°38′08″N 1°30′40″W / 48.63556°N 1.51111°W / 48.63556; -1.51111Koordhinat: 48°38′08″N 1°30′40″W / 48.63556°N 1.51111°W / 48.63556; -1.51111
Sujarah prasasti
Prasasti1979 (Sési 3rd)

Mount Saint Michael punika satunggaling kastil ingkang wonten ing pulau pasang berbatu ing Normandi, kirang langkung 1 kilomèter saking pasisir lor Prancis mliginipun wonten ing Kali Couesnon caket kaliyan Avranches [1]. Warga Mount Saint Michael dipunwastani Montois.

Kastil Mount Saint Michael punika kaubungaken kaliyan daratan utami kanthi kreteg alami ingkang tipis. Nalika toya segara nembé pasang, kreteg punika katutup lan saged kabikak malih manawi toya segara sampun andhap. Awit saking punika kastil Mont Saint Michael punika dipunwastani Pulo Pasang. Nalika taun 1879, kreteg saking lemah alami punika dipunyasa minangka akses utama. Sadèrèngipun pambangunan kapisam ing abad kaping 8, Pulo punika dipunparingi nama Mont Tombe. Miturut legenda, malaékat medal dhateng biskop Avranches, Saint Aubert. Kala punika malaékat paring dhawuh supados yasa gréja ing pulo mau.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. [1], Kastil (dipun-akses tanggal 22 November 2012).