Kassel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kassel
Kassel-orangerie-von-schoene-aussicht-v-no.jpg
Lambang Kassel
Kassel kapernah ing Jerman
Kassel
Kassel
Koordinat 51°19′0″N 09°30′0″E / 51.31667°N 9.50000°E / 51.31667; 9.50000
Administrasi
Negara Jerman
Negara bagéyan Hessen
Regierungsbezirk Kassel
Distrik Distrik urban
Wali kutha Bertram Hilgen (SPD)
Statistik dasar
Area 107 km² (41 sq mi)
Elevasi 167 m  (548 kaki)
Populasi 193.112  (31 Desember 2010)
 - Kapadhetan 1.805 /km2 (4.674 /mil²)
 - Métro 450.000 
Informasi liya
Zona wektu CET/CEST (UTC+1/+2)
Tandha nomer kendharaan motor KS
Kodhe pos 34001–34134
Kodhe wilayah 0561
Situs web www.stadt-kassel.de

Kassel (dilafalkan: ˈkasəl; nganti taun 1926 sacara resmi Cassel) ya iku kutha paling gedhé ing Hessen bageyan lor, Jerman. Kassel ana ing Kali Fulda, salah sawijining kali kang awujud Kali Weser. Kutha iki dadi kutha krajan Regierungsbezirk Kassel lan uga distrik kang jenenge padha. Awit taun 1971, Kassel wis duwé siji perguruan tinggi.

Kota kembar[besut | besut sumber]

Cithakan:Hessen


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kassel&oldid=1080570"