Kassel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kassel
Kassel-orangerie-von-schoene-aussicht-v-no.jpg
Coat of arms of Kassel
Coat of arms
Nagara Jerman
Praja Hesse
Laladan admin. Kassel
Dhistrik Dhistrik urban
Pepréntahan
 • Mayor Bertram Hilgen (SPD)
Laladan
 • City 107 km2 (41 sq mi)
Élevasi 167 m (548 ft)
Cacah warga (2010-12-31)
 • City 193.112
 • Pepadhet 1,800/km2 (4,700/sq mi)
 • Metro 450.000
Zona wektu CET/CEST (UTC+1/+2)
Postal codes 34001–34134
Dialling codes 0561
Plat montor KS
Situs wèb www.stadt-kassel.de

Kassel (dilafalkan: ˈkasəl; nganti taun 1926 kanthi resmi Cassel) ya iku kutha paling gedhé ing Hessen pérangan lor, Jerman. Kassel ana ing Kali Fulda, salah sawijining kali kang awujud Kali Weser. Kutha iki dadi kutha krajan Regierungsbezirk Kassel lan uga distrik kang jenenge padha. Awit taun 1971, Kassel wis duwé siji perguruan tinggi.

Kota kembar[besut | besut sumber]

Cithakan:Hessen