Kassel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kassel
Kassel-orangerie-von-schoene-aussicht-v-no.jpg
Coat of arms of Kassel
Coat of arms
NagaraJerman
PrajaHesse
Laladan admin.Kassel
DhistrikDhistrik urban
Pamaréntahan
 • MayorBertram Hilgen (SPD)
Laladan
 • City107 km2 (41 sq mi)
Élepasi167 m (548 ft)
Cacah warga (2010-12-31)
 • City193.112
 • Pepadhet1,800/km2 (4,700/sq mi)
 • Métro450.000
Zona wektuCET/CEST (UTC+1/+2)
Postal codes34001–34134
Dialling codes0561
Plat montorKS
Situs wèbwww.stadt-kassel.de

Kassel (dilafalkan: ˈkasəl; nganti taun 1926 kanthi resmi Cassel) ya iku kutha paling gedhé ing Hessen pérangan lor, Jerman. Kassel ana ing Kali Fulda, salah siji kali kang awujud Kali Weser. Kutha iki dadi kutha krajan Regierungsbezirk Kassel lan uga distrik kang jenenge padha. Awit taun 1971, Kassel wis duwé siji perguruan tinggi.

Kota kembar[besut | besut sumber]

Cithakan:Hessen