Kassel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kassel
Kassel-orangerie-von-schoene-aussicht-v-no.jpg
Coat of arms of Kassel
Coat of arms
Nagara Jerman
Praja Hesse
Laladan admin. Kassel
Dhistrik Dhistrik urban
Pamaréntahan
 • Mayor Bertram Hilgen (SPD)
Tlatah
 • Kutha 107 km2 (41 sq mi)
Èlevasi 167 m (548 ft)
Cacah jiwa (2010-12-31)
 • City 193.112
 • Kapadhetan 1,800/km2 (4,700/sq mi)
 • Métro 450.000
CET/CEST (UTC+1/+2)
Postal codes 34001–34134
Dialling codes 0561
Nomer wahana KS
Sana jaringan www.stadt-kassel.de

Kassel (dilafalkan: ˈkasəl; nganti taun 1926 kanthi resmi Cassel) ya iku kutha paling gedhé ing Hessen pérangan lor, Jerman. Kassel ana ing Kali Fulda, salah sawijining kali kang awujud Kali Weser. Kutha iki dadi kutha krajan Regierungsbezirk Kassel lan uga distrik kang jenenge padha. Awit taun 1971, Kassel wis duwé siji perguruan tinggi.

Kota kembar[besut | besut sumber]

Cithakan:Hessen