Karipap

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Curry puff
Bite of Curry Puff.jpg
Jeneng liyanéKaripap, epok-epok
JinisSnack, appetiser
Tlatah utawa prajaMalay Peninsula [1][2]
Olah-olahan nasional gegayutanSingapore, Malaysia, Indonesia, Brunei, Myanmar, and Thailand
Hawa ajanganHot
Woworan pokokCurry, chicken, potatoes
Buku masakan: Curry puff  Médhia: Curry puff

karipap ( Malayu: Karipap, Epok-epok ; Chinese ; Thai: กะหรี่ปั๊บ , RTGSkaripap, kocapan [kā.rìː.páp] ) minangka cemilan sing asale saka Malaya . Iku cilik pie dumadi saka kare karo pitik lan kentang ing jero-gorengan utawa panggang [3] jajanan Nihan. Kari cukup kenthel supaya ora metu saka kulite cemilan.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. https://eresources.nlb.gov.sg/infopedia/articles/SIP_1805_2011-03-30.html
  2. https://www.academia.edu/11720119/Of_currypuffs_and_belacan