Karajan Sunda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Karajan Sunda
932–1579
Wewengkon Karajan Sunda
Kutha krajan Pindhah-pindhah antara Pajajaran, lan Kawali (Galuh). Uga tau ing Saunggalah (Kuningan)
Basa Basa Sunda, Basa Jawa, Basa Melayu Kuna
Agama Hindhu, Buda, Sunda Wiwitan
Pamaréntahan Monarki
Sajarah
 •  Prasasti Kebonkopi II 932
 •  invasi Banten 1579
Valutah Dhuwit emas lan pirak
Sadurungé
Sawisé
Tarumanagara
Kasultanan Banten
Kasultanan Demak
Warning: Value specified for "continent" does not comply

Karajan Sunda inggih punika karajan ingkang naté wonten antawisipun warsa 932 kaliyan 1579 Masèhi ing Pulo Jawa pérangan kilèn (Provinsi Banten, Jakarta, Jawa Kulon, kaliyan sapérangan Jawa Tengah sapunika).[1] Karajan punika ugi naté nguwasani tlatah pérangan kidul Pulo Sumatera.[1] Karajan Sunda gadhah corak Hindhu kaliyan Buda.[1] Lajeng udakara abad kaping-14, dimangertosi manawi karajan punika kutha krajanipun wonten ing Pakuan Pajajaran, saha gadhah kalih tlatah pelabuhan ing Kalapa kaliyan ing Banten.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c Geoffrey C. Gunn, (2011), History Without Borders: The Making of an Asian World Region, 1000-1800, Hong Kong University Press, ISBN 9888083341