Kanton Zurich

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Zürich
Lambang Kanton Zurich
Peta Swiss nuduhaké Kanton Zurich
Ibu kutha Zürich
Wilayah 1729 km² (Peringkat ke-7)
Titik paling dhuwur Schnebelhorn 1292 m
Cacah pedunung (2006) 1.283.300 (Peringkat ke-1)
742 /km²
Bergabung 1351
Singkatan ZH
Basa basa Jerman
Eksekutif Regierungsrat (7)
Legislatif Kantonsrat (180)
Kuthamadya 171 buah
Distrik 12 Bezirke
Situs resmi www.ZH.ch
Peta Kanton Zurich

Kanton Zürich (basa Prancis: Zurich, basa Italia: Zurigo, basa Romansh: Turitg) iku sawijining kanton ing Swiss sing nduwèni jembar wewengkon 1.729 km² lan populasi 1.228.600 jiwa (2003). Kutha krajané ya iku Zürich.

Kuthamadya[besut | besut sumber]

Ana 171 kuthamadya (Politische Gemeinden) ing Kanton Zürich:

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Kanton Zurich ing Wikimedia Commons.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kanton_Zurich&oldid=1011116"