Winterthur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Winterthur
Disambig variants icon.svg

Winterthur (basa Prancis: Winterthour) ya iku sawijining kutha ing Kanton Zürich, Swiss. Ing basa padinan masarakat, kutha iki kerep sinebut Winti.

Kutha iki manggon ing pérangan wétan Kali Töss. Zürich manggon ing kulon-segara Winterthur. Ing mangsa Kekaisaran Romawi, kutha iki dikenal minangka Vitudurum/Vitodurum.

Adipati Kyburg yasa kutha iki ing taun 1175. Piagam pengadegan kutha iki uga mènèhi hak kutha kanthi luwih. Ing taun 1264, kulawarga Habsburg ngwarisi kutha iki. Dhèwèké ngedol marang Zurich ing taun 1467.

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]