Winterthur

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Winterthur
Disambig.svg

Winterthur (basa Prancis: Winterthour) ya iku sawijining kutha ing Kanton Zürich, Swiss. Ing basa padinan masyarakat, kutha iki kerep sinebut Winti.

Kutha iki manggon ing bageyan wetan Kali Töss. Zürich manggon ing kulon-segara Winterthur. Ing mangsa Kekaisaran Romawi, kutha iki dikenal minangka Vitudurum/Vitodurum.

Adipati Kyburg ngadegake kutha iki ing taun 1175. Piagam pengadegan kutha iki uga menehi hak kutha sacara luwih. Ing taun 1264, kulawarga Habsburg ngwarisi kutha iki. Dheweke ngedol marang Zurich ing taun 1467.

Kutha kembar[sunting | besut sumber]

Delengen uga[sunting | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Winterthur&oldid=984447"