Menyang kontèn

Kansai Electric Power

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kansai Electric Power Co., Inc.
Native name
関西電力株式会社
TypePublik kabushiki gaisha
TYO: 9503
IndustryPanyedhiya listrik
Predecessor
  • Kansai Haiden
  • Nippon Hassoden KK
FoundedOsaka, Jepang (1 Mèi 1951 (1951-05-01))
HeadquartersNakanoshima, Kita-ku, Osaka, Jepang
Area served
ProductsDaya listrik
ParentPamrentah Kutha Osaka (9.37%)
Subsidiaries
  • Kanden-el-farm, Inc.
  • Kanden Energy Development Co., Inc.
  • Kanden Energy Solution Co., Inc.
  • Kansai Multimedia Service Company
  • Kanden System Solutions Co., Inc.
  • K-Opticom Corporation
  • Kinden Corporation
Websitewww.kepco.co.jp

Kansai Electric Power Co., Inc. (Jepang: 関西電力株式会社 Kansai Denryoku Kabushiki-gaisha?, KEPCO), uga dikenal minangka Kanden (関電?), yaiku perusahaan listrik kanthi wilayah operasi Kansai, Jepang (kalebu megalopolis Kobe-Osaka-Kyoto). Wilayah Kansai minangka wilayah industri paling gedhe nomer loro ing Jepang, lan ing jaman normal, sing paling gumantung karo nuklir. Sadurungé bencana nuklir Fukushima, 11 reaktor nuklir ing sisih lor kutha-kutha utama Osaka lan Kyoto nyuplai meh 50 persen daya ing wilayah kasebut. Ing Januari 2012, mung siji saka reaktor sing isih lumaku.[1]

Pembangkit listrik[besut | besut sumber]

Kansai Electric Power Company nduwe 164 pembangkit kanthi total kapasitas produksi 35.760 MW.

Nuklir[besut | besut sumber]

Jeneng Lokasi Kapasitas pembangkitan (MW)
Mihama Fukui 1,666
Ōi Fukui 4,710
Takahama Fukui 3,392

Panas[besut | besut sumber]

Jeneng Kapasitas pembangkitan (MW)
Akō 1,200
Aioi 1,125
Himeji-1 1,442
Himeji-2 2,550
Takasago 900
Nanko, Osaka 1,800
Maizuru 900
Gobō Thermal Power Plant 1,800
Sakai 2,000
Tanagawa, Misaki 1,200
Kainan 2,100
Miyazu 750

Hidro[besut | besut sumber]

Jeneng Kapasitas pembangkitan (MW)
Kurobe-4 (Kurobe Dam) 335
Liyane (147 pembangkit) 818

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Chico Harlan (26 Januari 2012). "After earthquake, Japan can't agree on the future of nuclear power". Washington Post.

Pranala njaba[besut | besut sumber]