Kamala Harris

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kamala Harris
Kamala Harris Vice Presidential Portrait.jpg
Potret rasmi, 2021
Wakil Presidhen Amerika Sarekat ka-49
Wiwit linggih
20 Januari 2021
PrésidhènJoe Biden
Kang sadurungéMike Pence
Senator Amérika Sarékat
saka California
Linggih
3 Januari 2017 – 18 Januari 2021
Kang sadurungéBarbara Boxer
Kang sawiséAlex Padilla
Jaksa Agung California ka-32
Linggih
3 Januari 2011 – 3 Januari 2017
GubernurJerry Brown
Kang sadurungéJerry Brown
Kang sawiséXavier Becerra
Jaksa Distrik San Francisco ka-27
Linggih
8 Januari 2004 – 3 Januari 2011
Kang sadurungéTerence Hallinan
Kang sawiséGeorge Gascón
Rerincèn dhiri
LairKamala Devi Harris
(1964-10-20) Oktober 20, 1964 (umur 57)
Oakland, California, AS
Parté pulitikParte Dhemokrat
SisihanDouglas Emhoff (o. 2014)
WiyataHoward University (Sarjana)
University of California, Hastings (Doktor)
Tandha tangan
Sana jaringanSitus web Senat

Kamala Devi Harris (/ˈkɑːmələ/ KAH-mə-lə; lair 20 Oktober 1964; umur 57 taun) yaiku pulitikus lan pengacara Amerika Sarekat sing ngejabat minangka Wakil Presidhen Amerika Sarekat ka-49. Minangka anggota Parte Demokrat, ia sadurunge ngejabat minangka senator Amerika Sarekat saka California saka 2017 nganti 2021, minangka Jaksa Agung California ka-32 saka 2011 nganti 2017, lan minangka Jaksa Distrik San Francisco.

Ing 11 Agustus 2020, Joe Biden milih Harris minangka kandidat wakil presidhen.[1] Ing 7 November 2020, ia bebarengan karo Joe Biden menang ing pemilihan umum. Harris dadi katurunan India-Amerika, katurunan Afrika-Amerika, lan wadon pertami ing sajarah Amerika Sarekat sing ngeduduki jabatan minangka wakil presidhen.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Kim, Catherine; Stanton, Zack (2020-08-11). "55 Things You Need to Know About Kamala Harris". POLITICO (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-08-12.

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Kang sadurungé
Mike Pence
Wakil Présidhèn Amérika Sarékat
20 Januari 2021 – saiki
Kang sawisé


{{subst:#if:Harris, Kamala|}} [[Kategori:{{subst:#switch:{{subst:uc:1964}}

|| UNKNOWN | MISSING = Taun lair ora ana {{subst:#switch:{{subst:uc:}}||LIVING=(wong urip)}}
| #default = Lair 1964

}}]] [[Kategori:{{subst:#switch:{{subst:uc:}}

|| LIVING  = Wong urip
| UNKNOWN | MISSING  = Taun pati ora ana
| #default = Pati 

}}]]