Kalium permanganat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Cithakan:Chembox MagSusCithakan:Chembox RefractIndexCithakan:Chembox PharmacologyCithakan:Chembox LD50
Kalium permanganat
Gambar
Gambar
Identifikasi
Nomor CAS [7722-64-7]
PubChem 516875
Nomer EINECS 231-760-3
KEGG D02053
Nomer RTECS SD6475000
SMILES [K+].[O-][Mn](=O)(=O)=O
Sifat
Rumus molekul KMnO4
Massa molar 158.034 g/mol
Panampilan jarum abu-perunggu-keunguan
magenta–rose dalam larutan
Ambu tak berbau
Densitas 2.703 g/cm3
Titik leleh

240 °C, 513 K, 464 °F

Kelarutan dalam air 6.4 g/100mL (20 °C)
250 g/L (65 °C)
Kelarutan terdekomposisi dalam alkohol dan pelarut organik
Struktur
Struktur kristal Ortorombik
Termokimia
Entalpi
pambentukan
standar
fHo298)
−813.4 kJ/mol
Entropi molar
standar
So298
171.7 J K−1 mol−1
Kapasitas panas, C {{{HeactCapacity}}}
Bahaya
Klasifikasi EU Cithakan:Hazchem O
Cithakan:Hazchem Xn
Cithakan:Hazchem N
NFPA 704
NFPA 704.svg
0
2
0
 
Frasa-R Cithakan:R8, Cithakan:R22, Cithakan:R50/53
Frasa-S Cithakan:S2, Cithakan:S60, Cithakan:S61
Senyawa kagandhèng
Anion liyané Kalium manganit
Kalium manganat
Kation liyané Natrium permanganat
Amonium permanganat
Kejaba ditélakaké suwaliké, data ing ndhuwur kanggo
ing suhu lan tekanan standar (25°C, 100 kPa)

Sangkalan lan referensi

Kalium permanganat ya iku senyawa kimia lan anorganik kimia. Minangka obat, senyawa iki digunakake kanggo ngresiki tatu lan dermatitis .[2] Senyawa iki nduweni formula kimia KMnO 4 lan uyah sing ngemot ion K + lan MnO4-, MnO4- . Senyawa iki minangka agen oksidasi sing kuwat. Iki larut ing banyu kanggo menehi larutan jambon utawa ungu sing kuat, penguapan solusi iki dadi kristal prismatik ireng-ireng murni. [3] Ing taun 2000, produksi ing saindenging jagad kira-kira 30.000 ton. [4] Ing senyawa iki, mangan duwe nomer oksidasi +7. Senyawa iki kalebu ing Dhaptar Model Obat Obat-obatan WHO, obat-obatan paling penting sing dibutuhake ing sistem kesehatan dhasar. [5] Biaya Grosir ing negara berkembang udakara 0,01 USD saben g. [6] Ing Inggris iki udakara udakara £ 1,33 kanggo NHS. [7]

Paripustaka[besut | besut sumber]

  1. ChemIDplus - 7722-64-7 - VZJVWSHVAAUDKD-UHFFFAOYSA-N - Potassium permanganate [USP:JAN] - Similar structures search, synonyms, formulas, resource links, and other chemical...
  2. British national formulary : BNF 69 (69 ed.). British Medical Association. 2015. p. 840. ISBN 9780857111562.
  3. Burriel, F.; Lucena, F.; Arribas, S. and Hernández, J. (1985), Química Analítica Cualitativa, p. 688, ISBN 84-9732-140-5.
  4. Reidies, Arno H. (2002) "Manganese Compounds" in Ullmann's Encyclopedia of Industrial Chemistry, Wiley-VCH, Weinheim. Cithakan:DOI
  5. "19th WHO Model List of Essential Medicines (April 2015)" (PDF). WHO. April 2015. Dibukak ing 10 Mei 2015.
  6. "Potassium Permanganate". International Drug Price Indicator Guide. Dibukak ing 8 Desember 2016. Check date values in: |access-date= (pitulung)[pranala mati permanèn]
  7. British national formulary : BNF 69 (69 ed.). British Medical Association. 2015. p. 840. ISBN 9780857111562.