RTECS

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Registry of Toxic Effects of Chemical Substances (RTECS) iku sawijining database kang ngamot informasi tingkat bebaya racun (toxicity), kang diimpun saka literatur èlmiah kauka tanpa rujukan marang kasahihané utawa pigunané saka studi kang dilapuraké. Nganti taun 2001 database iki direksa déning US National Institute for Occupational Safety and Health (NIOSH) minangka publikasi bébas. Saiki database kaasebut direksa déning sawiji parusahan swasta Symyx Technologies lan kudu mbayar utawa langganan.

Isi[besut | besut sumber]

Enem tipe data bebaya racun kang ana ya iku:

  1. Iritasi primèr
  2. Èfèk mutagenik
  3. Èfèk Réproduktif
  4. Èfèk kanker
  5. Bebaya racun akut
  6. Bebaya racun multiple dose liyané

Pranala njaba[besut | besut sumber]