Kalangwan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kalangwan, Sastra Jawa Kuno Selayang Pandang
Panganggit P.J. Zoetmulder
Sesirah asli Kalangwan: a survey of old Javanese literature
Pamertal Dick Hartoko
Basa Basa Indonésia
Pangecapan Koninklijk Instituut voor Taal-, Land-en Volkenkunde
Kala babar
1974

Kalangwan iku sawijining buku kang isi ulasan ngenani Sastra Jawa, mligi Sastra Jawa Kuna lan Sastra Jawa Tengahan. Buku iki ditulis déning P.J. Zoetmulder taun 1974 ing basa Inggris. Terjemahan basa Indonesia kababar ing taun 1983 déning Dick Hartoko.

Penerbit[besut | besut sumber]

Katrangan[besut | besut sumber]

Sacara harfiah, Kalangwan tegesé kaéndahan. Tembung iki asal saka langö kang tegesé éndah. Tembung iki dijupuk P.J. Zoetmulder minangka judhul bukuné. Jangkepé, buku iki mawa irah-irahan "Kalangwan, Sastra Jawa Kuno Selayang Pandang."

Buku iki isi kajian, ulasan, lan wedharan ringkes ngenani kitab-kitab lawas abasa Kawi. Ora kabèh karya ing jaman Jawa Kuna dibahas. Sawetara kitab kang dianggep ora ngebaki rasa kalangwan-é ora dilebokaké utawa dibahas jero. Jangkauan wektuné antara jaman Mataram nganti Majapait.

Akèh-akèhé kitab kang dibahas ing buku iki awujud gancaran lan geguritan sajeroning kaidah kakawin. Buku iki satréraman uga ngrembug bab sastra kidung kang ditengarai muncul ing pungkasan éra Majapait.

Pranala njaba[besut | besut sumber]