Sastra Jawa Tengahan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Sastra Jawa
Sastra Jawa Kuna
Sastra Jawa Tengahan
Sastra Jawa Anyar
Sastra Jawa Modern
Sastra kagandhèng
Sastra Jawa-Bali
Sastra Jawa-Lombok
Sastra Jawa-Madura
Sastra Jawa-Palembang
Sastra Jawa-Sunda
Sastra Jawa-Tionghoa

Sastra Jawa Tengahan iku wiwitane ana sawisé karaton Majapait diadegaké. Dadi wiwit abad kaping 13 nganti kira-kira abad kaping 16 Masehi. Sabanjuré, sastra Jawa Tengahan diterusaké ing Bali dadi Sastra Jawa-Bali.

Jaman samana, karya-karya tembang kang dhedhasar pupuh tembang Jawa asli, wiwit ditrapaké. Karya-karya iki diarani kidung.

Pratélan Karya Sastra Jawa Tengahan gancaran:

  1. Tantu Panggelaran
  2. Calon Arang
  3. Tantri Kamandaka
  4. Korawasrama
  5. Pararaton

Pratélan Karya Sastra Jawa Tengahan tembang:

  1. Kakawin Dewaruci
  2. Kidung Sudamala
  3. Kidung Subrata
  4. Kidung Panji Angreni
  5. Kidung Sri Tanjung
  6. Kidung Sundha

Uga delengen[besut | besut sumber]