John Borneman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

John Borneman ya iku ahli Antropologi saka Wisconsin, Amérikah Sarékat, kalairan taun 1952[1]. Pandhidhikan sarjanané (BA) iku saka University Wisconsin-Madison taun 1973, pasca sarjana (MA) saka Universitas Washington (1983) lan Universitas Harvard (1985), lan uga doktor (Ph.D) saka Universitas Harvard taun 1989. Borneman naté nglakoni panlitian lapangan antropologi ing Berlin, Jerman (1984-2000), Praha, Warsawa, Budapest, Moscow City (1994), lan Beirut Libanon (1999)[1][2]. Borneman wis nulis werna-werna karya tulis, antarané ya iku Belonging in the Two Berlins: Kin, State, Nation (1992) lan Settling Accounts: Violence, Justice, and Accountability in Postsocialist Europe (1997)[1][2]. Ing kalangan antropolog ing Berlin, Borneman kondhang minangka ètnografer, kanca panlitian (research fellow), lan profésor utawa guru gedhé antropologi. Pisumbangané iku panlitiané ing bab transformasi nagara Jerman.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical Dictionary of Social and Cultural Anthropology. London: Routledge. k. 93. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. a b "John Borneman". Anthropology Princeton University. Dijupuk 2017-12-14.