Jenang Kudus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jenang Kudus
Jenang Kudus.jpg
Jenang Kudus kang dibungkusi karo plastik
Panggonan asalIndonésia
Tlatah utawa prajaJawa
Woworan pokokgula pasir, gula tebu, lan gula klapa, ditambah glèpung ketan, santan klapa uga mertéga
Buku masakan: Jenang Kudus  Médhia: Jenang Kudus

Jenang Kudus iku jajanan sajinis dhodhol garut khas kutha Kudus, Jawa Tengah Indonésia. Jenang Kudus misuwur dadi jajanan olèh-olèh saka Kudus. Jenang iki racaké didol wujud irisan cilik-cilik lan dibungkus banjur dilebokaké ing wadhah kerdus.[1] Ing Kudus, ana atusan indhustri omahan sing gawé jenang Kudus.[1] Rasa Jenang Kudus warna-warna, ana sing legi, ana wijèné utawa ana klapané.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b "KoranTempo". Dijupuk 2010-03-06. 
  2. "Facebook (Jenang Kudus)". Dijupuk 2010-03-06.