Jambu wiji

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Ripe apple guavas (Psidium guajava)
Guavas, common
Ajiné nutrisi saben 100 g (3.5 oz)
Ènergi285 kJ (68 kkal)
14.32 g
Gula8.92 g
Serat panganan5.4 g
0.95 g
2.55 g
Vitamin
Pindhané vitamin A
(4%)
31 μg
(3%)
374 μg
Tiamin (B1)
(6%)
0.067 mg
Riboflavin (B2)
(3%)
0.04 mg
Niasin (B3)
(7%)
1.084 mg
Asem pantotènik (B5)
(9%)
0.451 mg
Vitamin B6
(8%)
0.11 mg
Folat (B9)
(12%)
49 μg
Vitamin C
(275%)
228.3 mg
Vitamin K
(2%)
2.2 μg
Mineral
Kalsium
(2%)
18 mg
Wesi
(2%)
0.26 mg
Magnésium
(6%)
22 mg
Mangan
(7%)
0.15 mg
Fosforus
(6%)
40 mg
Potasium
(9%)
417 mg
Sodhium
(0%)
2 mg
Sèng
(2%)
0.23 mg
Komponèn liyané
Lycopene5204 µg

Persèntase sadarma pangira-ira sarana pamrayoga ing AS tumrap wong diwasa.
Sumber: Sasana Dhata Gizi USDA

Jambu ( /ˈɡwɑːvə/ ) [1] iku tembung umum saka woh tropis lestarekake ing akeh panggonan tropis lan subtropis. [2] Jambu karang Psidium (jambu biasa, jambu lemon) minangka wit cilik ing kulawarga mur ( Myrtaceae ), asale saka Meksiko, Amerika Tengah, Karibia lan Amerika Selatan sisih lor . Sanajan spesies sing ana gandhengane uga diarani jambu, spesies kasebut kalebu spesies utawa genera liyane, kayata jambu nanas, Acca sellowiana . Ing 2016, India minangka produsen jambu biji paling gedhe, kanthi 41% saka total jagad.

Rujukan[besut | besut sumber]

Jambu ceri woh-wohan kuning, (kadhang kala diarani jambu lemon) Psidium littorale var. littorale
Jambu stroberi, Psidium littorale var. sapi
  1. "Cambridge Advanced Learner's Dictionary & Thesaurus". Cambridge University Press. Dibukak tanggal 20 August 2012.
  2. Morton JF (1987). "Guava". Fruits of Warm Climates. Purdue University. pp. 356–363. Dibukak tanggal 24 April 2015.