Institut Teknologi India

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Institut Teknologi India (IIT, Basa Inggris: Indian Institute of Technology, basa Hindi: भारतीय प्रौद्योगिकी संस्थान) yaiku klompok institut ''pendidikan tinggi'' kang orientasine ing rekayasa lan teknologi.

IIT diatur dening Undang-Undang Institut Teknologi taun 1961, tindakan parlemen kang wis nyatakake minangka lembaga kepentingan nasional, lan nyerahake pangwasan, tugas, krangka kerja kanggo tata kelola lan liya-liyane. IIT diciptakake kango gladhen ilmuwan lan insinyur, kanthi ancas ngembangake tenaga kerja trampil kanggo ndukung pengembangan ekonomi lan sosial India. IIT kadaptar minangka masyarakat ing ngisore Undang-Undang Pendaftaran Masyarakat India.

Undang-Undang taun 1961, kadaftar pitung lembaga ing babagan pangedegan, IIT Kharagpur ing Kharagpur (1950; minangka IIT 1951[1]), IIT Bombay ing Mumbai (1958), IIT Madras ing Chennai (1959), IIT Kanpur ing Kanpur (1959), IIT Delhi ing New Delhi (1961; minangka IIT 1963), IIT Guwahati ing Guwahati (1994) lan IIT Roorkee ing Roorkee (1847; minangka IIT 2001).

Institut Teknologi India yaiku anggota ing Asosiasi Universitas Persemakmuran.

Institut[sunting | sunting sumber]

Saiki, IIT dumunung ing:

Jeneng Jeneng endek Didegake Kutha Negara bagian
IIT saiki:
IIT Kharagpur IITKGP 1951 Kharagpur Benggala Barat
IIT Bombay IITB 1958 Mumbai Maharashtra
IIT Madras IITM 1959 Chennai Tamil Nadu
IIT Kanpur IITK 1959 Kanpur Uttar Pradesh
IIT Delhi IITD 1961 (1963) New Delhi New Delhi
IIT Guwahati IITG 1994 Guwahati Assam
IIT Roorkee IITR 1847 (2001) Roorkee Uttarakhand
IIT anyar:
IIT Ropar IITRPR 2008 Rupnagar Punjab
IIT Bhubaneswar IITBBS 2008 Bhubaneswar Orissa
IIT Hyderabad IITH 2008 Hyderabad Andhra Pradesh
IIT Gandhinagar IITGN 2008 Gandhinagar Gujarat
IIT Patna IITP 2008 Patna Bihar
IIT Rajasthan IITJ 2008 Jodhpur Rajasthan
IIT Mandi IIT Mandi 2009 Mandi Himachal Pradesh
IIT Indore IITI 2009 Indore Madhya Pradesh
IIT (BHU) Varanasi IITBHU 1916 (2011) Varanasi Uttar Pradesh

‡ - taun dikonversi/direncanakake kanggo ngonversekake ing IIT

Referensi[sunting | sunting sumber]

Bibliografi[sunting | sunting sumber]