I Love NY (filem 2015)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
I Love NY
I-love-New-Year-Movie-First-Look-Poster-1.jpg
DisutradaraniRadhika Rao
Vinay Sapru
DiprodhuseriBhushan Kumar
Krishan Kumar
DibintangiSunny Deol
Kangana Ranaut
Tannishtha Chatterjee
DimusikiPritam
SinématografiSahil Kapoor
Tanggal metu
  • 10 Juli 2015 (2015-07-10)
Suwéné
127 minutes
NagaraIndia
BasaHindi

I Love NY, ingkang ugi misuwur kanthi sesirah I Love New Year, inggih punika filem sandhiwara romantis kumedhi saking India ingkang kadamel taun 2015. Filem punika dipunsutradarani Radhika Rao lan Vinay Sapru. Ingkang maragani filem punika antawisipun Sunny Deol lan Kangana Ranaut minangka paraga baku. Filem punika dipundamel déning Bhushan Kumar lan Krishan Kumar lumantar perusahaan Super Cassettes Industries Ltd.[1] Pamundhutan gambar filem punika kathahipun ngginakaken papan panggènan wonten ing Mumbai, New York City, lan Bangkok. Filem punika sajatosipun dipunangkat saking filem sandhiwara Rusia kanthi sesirah The Irony of Fate (1976). Sasampunipun nglangkungi sapérang alangan, pungkasanipun filem punika dipunbabar ing surya 10 Juli 2015.[2][3]

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

Latar wingking[besut | besut sumber]

Ing taun 2011 sutradara Radhika Rao lan Vinay Sapru paring kawigatosan bilih piyambakipun kekalih saweg miwiti pakaryan filem kanthi sesirah I Love New Year. Filem punika, wiwitanipun badhé dipunparing sesirah Happy New Year, nanging amargi Shahrukh Khan sampun ngginakaken sesirah ingkang sami, pramila dipun-gantos.[4] Paraga priya Sunny Deol lan Kangana Ranaut kadhapuk maragani filem punika,[5] sesarengan Ranaut ingkang mratélakaken bilih piyambakipun nglampahi gladhèn langkung saking satunggal wulan saperlu nglemesaken bebasan paragan.[6] Pandamelan filem punika ditindakaken ing mangsa katiga taun 2011 wonten ing di ilmalaya Studios Mumbai,[7] kanthi jejer pungkasan ingkang kapundhut ing New York City.[8]

Sasampunipun dipunbabar, filem punika kasil ngempalaken arta dumugi 2.5 crore (US$370,000), kanthi wragad 15 crore (US$2.2 yuta).[9]

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "I Love NY". Bollywood Hungama. Dijupuk 17 July 2015. 
  2. "I LOVE NEW YEAR: Sunny Pachi Deol to tickle audience's funny bone". Yahoo India. Dijupuk 11 February 2013. 
  3. D'Souza, Martin. "I LOVE NY Movie Review: I loved I LOVE NY. You may too. Give it a try.". Glamsham. Dijupuk 11 July 2015. 
  4. "Shah Rukh, Salman's title tussle". Times of India. Dijupuk 11 February 2013. 
  5. "Sunny Deol gears up for 'I Love New Year'". Times of India. Dijupuk 11 February 2013. 
  6. "Kangana Ranaut, a music teacher in I Love New Year". Indian Express. Dijupuk 11 February 2013. 
  7. "I Love New Year Shoot in progress". Box Office India. Dijupuk 11 February 2013. 
  8. "Last schedule for I Love New Year". Indian Express. Dijupuk 11 February 2013. 
  9. http://www.bollymoviereviewz.com/2013/04/bollywood-box-office-collection-2013.html?m=1

Pranala njawi[besut | besut sumber]