Hussein saking Yordania

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Hussein
Raja Yordania
Hussein of Jordan 1997.jpg
Panjenengan 11 Agustus 19527 Februari 1999
(46 taun)
Leluhur Talal I
Panerus Abdullah II
Garini Dina bint 'Abdu'l-Hamid
Antoinette Avril Gardiner
Alia Baha ed din Toukan
Lisa Halaby
Putra Putri Alia
Abdullah II saking Yordania
Pangéran Faisal
Putri Aisha
Putri Zein
Putri Haya
Pangéran Ali
Pangéran Hamzah
Pangéran Hashim
Putri Iman
Putri Raiyah
Wangsa Hashemite
Bapa Talal saking Yordania
Ibu Zein al Sharaf Talal
Agama Sunni Muslim

Hussein bin Talal (basa Arab: حسين بن طلال Ḥussayn bin Ṭalāl) (14 November 19357 Februari 1999) inggih punika Raja Yordania saking taun 1952 ngantos 1999.[1] Hussein punika Raja Yordania kaping tiga ingkang minangka gantos ramanipun, Raja Talal.[1] Hussein bin Talal dados raja wiwit tanggal 11 Agustus 1952 ngantos tilar donyanipun.[1] Wekdal dados raja, Hussein bin Talal dados salah satunggalipun tokoh ingkang ndhèrèk Perang Dingin lan ugi ing sekawan dékade Konflik Arab-Israèl.[1] Kulawarga Hussein ngakeni bilih kulawarganipun taksih trah Nabi Muhammad kaping 42.[1]

Panjenenganipun miyos ing Amman, Yordania tanggal 14 November 1935, saking Pangéran Talal bin Abdullah lan Putri Zein al-Sharaf binti Jamil.[1] Raja Hussein nggadhahi kalih sadhèrèk jaler, Pangéran Muhammad lan putra mahkota El Hassan, lan setunggal sadhèrèk èstri, Putri Basma.[1]

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

Sasampunipun lulus SMA ing Kitha Amman, Hussein nglajengaken dhateng Victoria College ing Aleksandria, Mesir.[1] Salajengipun Hussein sekolah ing Sekolah Harrow ing Inggris, lan reréncangan kaliyan Faisal II saking Irak.[1] Hussein ugi sekolah malih ing Akademi Militèr Sandhurst.[1]

Begja Kemayangan[besut | besut sumber]

Tanggal 20 Juli 1951, Pangéran Hussein tindak dhateng Yerusalem badhé shalat jemunten ing Masjid Al-Aqsa kaliyan éyangipun, Raja Abdullah I.[1][2] Nalika ing Yerusalem punika, Raja Hussein I dipunperjaya ngantos tilar donya, begjanipun Hussein saged slamet saking prastawa kasebat.[1][2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l (en)King Hussein is dead dipunundhuh tanggal 11 Agustus 2011)
  2. ^ a b (en)Royalty in Jordan - The Life of King Hussein dipunundhuh tanggal 11 Agustus 2011)

Pranala Njawi[besut | besut sumber]