Humba

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Humbà
Humba (Philippines).jpg
Humba (Philippines) 02.jpg
Jeneng liyanéHombà
AjanganMain dish
Panggonan asalPhilippines
Tlatah utawa prajaVisayas
Hawa ajanganHot, warm
Woworan pokokPork belly, soy sauce, garlic, vinegar, bay leaves, fermented black beans, black peppercorns, muscovado
Panganan sairibPhilippine adobo, pata tim, hamonado
Buku masakan: Humbà  Médhia: Humbà

Humbà, uga ditulis hombà, punika olah-olahan saka Filipino daging babi sajian asli saka Kepulauan Visayas saka Filipina . Iku tradisional migunakake weteng babi alon-masak nganti banget tender ing kecap asin, cuka, ireng peppercorns, papak, teluk godhong, lan kacang buncis ireng fermented (tausi) legi karo muscovado gula. Biasane kalebu endhog rebus lan kembang gedhang .