Ham alas ireng

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Hutan Ireng ham
Irisan alas Hutan Ireng

Hutan Ireng (basa Jerman: Schwarzwälder Schinken ) yaiku macem-macem ham ngrokok garing sing diasilake ing wilayah Hutan Ireng ing Jerman .

Ing taun 1959, Hans Adler saka Bonndorf ngrintis pabrik lan adol ham Black Forest Asli kanthi pesen ritel lan mail. [1] Wiwit taun 1997, istilah ham Hutan Ireng wis dadi Indikasi Geografi sing Dilindhungi ing Uni Eropa, [2] sing artine produk apa wae sing didol ing Uni Eropa minangka Hutan Ireng kudu tradhisional lan paling ora diproduksi (disiapake, diproses utawa diproduksi). ing wilayah Black Forest ing Jerman. Nanging, sebutan iki ora diakoni ing njaba UE, utamane ing Kanada lan Amerika Serikat, ing endi ham produksi kanthi maneka warna jinis lan kualitas dipasarake lan didol minangka ham Black Forest.

Preparasi[besut | besut sumber]

Ham mentah diasinake lan dibumboni bawang putih, ketumbar, mrico, woh-wohan juniper lan rempah -rempah liyane. Sawise ngobati rong nganti telung minggu, uyah dicabut lan ham umur tambahan rong minggu. Banjur asap asap nggunakake "konifer lokal lan serbuk gergaji" udakara 25 °C (77 °F) pirang-pirang dina. Banjur mateng ing ruangan sing kondhisi udhara pirang-pirang minggu, dadi meh ireng ing njaba lan entuk rasane sing khas.

Hutan Ireng ora duwe tulang lan lemu udakara kaping lima. Iki duwe rasa sing jelas lan umum ing masakan Jerman . Bisa dipangan seger, contone ing Holzofenbrot utawa roti rai, kanthi woh-wohan, utawa digunakake kanggo bahan ing masakan sing wis dimasak. Potongan ham Black Forest bisa dilindhungi pirang-pirang wulan nalika disimpen kanthi bener. Biasane disajikake ing suhu kamar.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "History". Adler – Schwarzwald. Dibukak ing 2020-10-06.
  2. "Unser Schwarzwälder Schinken" [Our Black Forest Ham]. Schwarzwälder Schinken Verband (ing basa German). Dibukak ing 2020-10-06.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)