Halušky

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Halušky
Bryndzové halušky so slaninou.jpg
Bryndzové Halušky with bacon
JinisDumpling or noodle, gnocchi
Woworan pokokbatter (flour, potatoes, bryndza cheese)
VariasiBryndzové halušky, Kapustové halušky, strapačky, noodles & cabbage
Buku masakan: Halušky  Médhia: Halušky

Halušky ( IPA:  ing basa Ceko lan Slowak, tunggal: haluška (pangsit tunggal) ; Basa Hungaria: galuska , haluska utawa nokeli ; Basa Rumania: gălușcă  ; Basa Serbia: galuška  ; Basa Ukrania: галушка  ; Litowenn , Jerman: Haajaknetchen ) minangka maneka jinis mi tradisional sing kenthel, alus utawa pangsit sing dimasak ing masakan Eropa Tengah lan Timur ( Slowakia,[1][2][3] Republik Ceko, Polen, Serbia, Ukraina, Litowen, Rumania lan Honggari ). Halušky bisa ngrujuk pangsit dhewe, utawa sajian lengkap. Bryndzové halušky minangka panganan nasional Slowak.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Salaman, Rachel (2003). "Halušky: Humble King of the Slovak Kitchen". Spectacular Slowak. Dibukak ing 2008-09-11.
  2. Salaman, Rachel (2003-01-20). "Halušky: Like gnocchi only smaller and tastier". The Slovak Spectator. Dibukak ing 2008-09-11.
  3. Reynolds, Matt (1999-06-21). "Three liters of bryndzové halušky small work for hefty men in national eating competition". The Slovak Spectator. Dibukak ing 2008-09-11.