Haleem

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Haleem
Hyderabadi Mutton Haleem.jpg
Indian Hyderabadi haleem garnished with fried onions, egg, cilantro, and lime.
Panggonan asalPakistan[1]
Tlatah utawa praja
Central Asia
Middle East
South Asia
Woworan pokokWheat, barley, lentils, meat
VariasiHyderabadi haleem, Khichra, Harees
Buku masakan: Haleem  Médhia: Haleem

Haleem minangka jinis godhogan sing populer ing Timur Tengah, Asia Tengah, lan anak bawana India . Sanajan sajian kasebut beda-beda gumantung ing wilayah liyane, opsional kalebu gandum utawa gandum, daging lan lentil . Variasi populer kalebu keşkek ing Turki, Iran, Afghanistan, Tajikistan, Uzbekistan, Azerbaijan lan Irak sisih lor; Hareesa ing jagad Arab lan Armenia ; Halim ing Bangladesh lan Benggala Kulon, India ; Khichra ing Pakistan lan India . [2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Hyderabadi Haleem now close to being patented". NDTV. Dibukak ing 28 November 2014.
  2. Daniyal, Shoaib (23 July 2014). "The history of haleem". The Sunday Guardian.