Menyang kontèn

Haleem

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Haleem
Indian Hyderabadi haleem garnished with fried onions, egg, cilantro, and lime.
Panggonan asalPakistan[1]
Tlatah utawa praja
Central Asia
Middle East
South Asia
Woworan pokokWheat, barley, lentils, meat
VariasiHyderabadi haleem, Khichra, Harees
Buku masakan: Haleem  Médhia: Haleem

Haleem minangka jinis godhogan sing populer ing Timur Tengah, Asia Tengah, lan anak bawana India . Sanajan sajian kasebut beda-beda gumantung ing wilayah liyane, opsional kalebu gandum utawa gandum, daging lan lentil . Variasi populer kalebu keşkek ing Turki, Iran, Afghanistan, Tajikistan, Uzbekistan, Azerbaijan lan Irak sisih lor; Hareesa ing jagad Arab lan Armenia ; Halim ing Bangladesh lan Benggala Kulon, India ; Khichra ing Pakistan lan India . [2]

Rujukan[besut | besut sumber]

    1. "Hyderabadi Haleem now close to being patented". NDTV. Dibukak ing 28 November 2014.
    2. Daniyal, Shoaib (23 July 2014). "The history of haleem". The Sunday Guardian. Diarsip saka sing asli ing 28 July 2014. Dibukak ing 21 October 2020.