Harees

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Harees
Al fanar harees (7797136886).jpg
Jeneng liyanéJareesh, Hareesa, Arizah
JinisPorridge
Panggonan asalIraq
Tlatah utawa prajaMiddle East
Woworan pokokWheat, butter, and meat (usually mutton)
Buku masakan: Harees  Médhia: Harees

Harees, Jareesh ( Arab: هريس‎‎ ), boko boko, utawa harisa ( Armèni: հարիսա, salin aksara harisa ) yaiku sajian saka gandum sing wis digodhog, retak, utawa digiling rata, dicampur karo daging lan dibumbui. [1] Konsistensine beda-beda antarane bubur lan pangsit . Harees minangka panganan sing misuwur ing negara-negara Arab ing Teluk Persia, utamane ing wulan Ramadhan, dene harisa minangka panganan Armenia saka dataran Ararat . Harees ( Arab: هريس‎‎ ) Asalé saka tembung ( Arab: هَرَسَ‎, salin aksara Harasa‎ ) sing tegese mash utawa squash. [2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Al Harees, traditional Emirati Cuisine". UAE Style Magazine. 26 July 2013.
  2. Team, Almaany. "Definition and meaning of Harees in Arabic - Arabic dictionary - Page 1". www.almaany.com (ing basa Inggris).