Hyderabadi haleem

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Hyderabadi haleem
Hyderabadi Mutton Haleem.jpg
Hyderabadi Mutton Haleem garnished with Cilantro, Egg, Fried Onion, and Lime.
Jeneng liyanéHyderabadi Harees
Panggonan asalIndia
Tlatah utawa prajaHyderabad, Telangana
DigawéOriginated from the Chaush (Hyderabadi Arabs)[1]
Woworan pokokPounded wheat, lentils, goat meat, ghee, dried fruit and saffron
Buku masakan: Hyderabadi haleem  Médhia: Hyderabadi haleem

Haleem Hyderabadi ( /ˈhdərəbɑːd həˈlm/ ) iku jinis haleem populer ing Indian kutha Hyderabad . [2] [3] Haleem minangka rebusan sing kasusun saka daging, lentil lan gandum sing ditumbuk sing digawe dadi tempel sing kandel. Iki asline minangka panganan Arab lan dikenalake menyang Negara Bagian Hyderabad dening masarakat Chaush sajrone pamrentahan Nizams (mantan pamrentah ing Hyderabad State). Rempah-rempah tradisional lokal mbantu omah Hyderabadi sing unik mekar, [4] sing dadi populer ing Hyderabadis asli ing abad kaping 19.

Panyusunan haleem wis dibandhingake karo Hyderabadi biryani . Sanadyan Hyderabadi haleem punika tradisional hors d'oeuvre ing Pernikahan, hajat lan kesempatan sosial liyane, iku utamané migunakaken ing sasi Islam Ramadhan sak Iftar (ing meal sore sing ngilangi dina-long cepet) minangka menehi energi cepet lan akeh kalori . Iki nggawe sajian identik karo Ramadhan. Kanggo ngakoni pinunjul lan popularitas budaya, ing taun 2010 dianugerahi status Indikator Geografis (GIS) dening kantor pendaptaran GIS India, [5] sajian non-vegetarian pertama ing India sing nampa status iki.

Gandum campuran, dal lan pari - parian liyane

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng times_Aug
  2. "The history of haleem: How a bland iftar dish from Yemen got Indianised". Diarsip saka sing asli ing 28 July 2014.
  3. "The haleem debate: Why some Indian Muslims are renaming the Ramzan delicacy 'daleem'".
  4. "Hyderabad, where Ramadan is incomplete without haleem".
  5. "On the food trail in Hyderabad, where Ramzan is incomplete without haleem".