General Motors

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
General Motors
Kabuka (NYSE: GM)
Indhustri Otomotif
Diyasa 1908
Kantor gedhé Detroit, Michigan; fasilitas produksi ing 30 negara bagéan A.S. lan 32 negara
Wong kunci
Rick Wagoner, Ketua Umum & CEO
Wijil mobil
mesin
elektronik
komunikasi
Olèh-olèhan US$207,349 milyar (2006)
Cacah karyawan
326.999 (2006)
Sana jaringan www.gm.com

General Motors Corporation (NYSE: GM), uga dikenal minangka GM, iku produsèn montor sing markasé ing Amérika Sarékat lan operasi ing saindhenging donya klebu Buick, Cadillac, Chevrolet, Daewoo, GMC, Holden, Hummer, Oldsmobile, Opel, Pontiac, Saturn, Saab, lan Vauxhall.

Divisi Chevrolet lan GMC mroduksi truk, uga kendaraan penumpang liyané. Mèrek liyané klebu ACDelco, Allison Transmission, lan General Motors Electro-Motive Division sing mroduksi lokomotif diesel-listrik. GM uga nduwèni bagéan jroning Isuzu, Subaru, lan Suzuki ing Jepang lan joint venture karo AutoVAZ (Lada) ing Rusia. Sasi Desember 2003, GM nuku Delta ing Afrika Kidul, sing saiki dadi anak perusahaan sing diduwèni penuhdéning General Motors Afrika Kidul.

Markas GM dumunung ing Renaissance Center ing Detroit, Michigan.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

位於美国密歇根州底特律文藝復興中心Renaissance Center),為通用汽車的全球總部所在。
全電動車Sequel
GMT800卡車的生產線
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=General_Motors&oldid=933757"