General Motors

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
General Motors
TypeKabuka (NYSE: GM)
IndustryOtomotif
Founded1908
HeadquartersDetroit, Michigan; fasilitas produksi ing 30 praja A.S. lan 32 nagara
Key people
Rick Wagoner, Ketua Umum & CEO
Productsmobil
mesin
elektronik
komunikasi
RevenueUS$207,349 milyar (2006)
10.322.000.000 Dolar AS (2017) Edit this on Wikidata
19.322.000.000 Dolar AS (2017) Edit this on Wikidata
Total assets208.300.000.000 Dolar AS (2017) Edit this on Wikidata
Number of employees
326.999 (2006)
Websitewww.gm.com

General Motors Corporation (NYSE: GM), uga dikenal minangka GM, iku produsèn montor sing markasé ing Amérikah Sarékat lan operasi ing saindhenging donya kalebu Buick, Cadillac, Chevrolet, Daewoo, GMC, Holden, Hummer, Oldsmobile, Opel, Pontiac, Saturn, Saab, lan Vauxhall.

Divisi Chevrolet lan GMC mroduksi truk, uga kendaraan penumpang liyané. Mèrek liyané kalebu ACDelco, Allison Transmission, lan General Motors Electro-Motive Division sing mroduksi lokomotif diesel-listrik. GM uga duwé pérangan sajeroning Isuzu, Subaru, lan Suzuki ing Jepang lan joint venture karo AutoVAZ (Lada) ing Ruslan. Sasi Dhésèmber 2003, GM nuku Delta ing Afrika Kidul, sing saiki dadi anak perusahaan sing diduwèni penuhdéning General Motors Afrika Kidul.

Markas GM dumunung ing Renaissance Center ing Detroit, Michigan.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

位於美国密歇根州底特律文藝復興中心Renaissance Center),為通用汽車的全球總部所在。
全電動車Sequel
GMT800卡車的生產線