Gendéra Honduras

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
FIAV 111110.svg Gendéra nasional lan ensain sipil lan nagara. Rasio Gendéra: 1:2
FIAV 000001.svg Gendéra segara. Rasio Gendéra: 1:2

Gendéra Honduras disarujuki ing tanggal 9 Januari 1866, adidasark saka gendéra Républik Federal Amérika Tengah.Gendéra Honduras kapengkar saka telu garis miring kanthi jembar kang padha lan rasio gendéra kanthi dawa:jembar 2:1. Loro garis biru ing njaba ngelambangake Samudera Pasifik lan Segara Karibia. Garis putih didadekake pralambang lemah antarané samudera lan segara kadamaian lan kemakmuran ing sakubenge rakyat laut. Cacahé Lima bintang kanthi pucuk lima werna biru nandakake lima nagara bekas Républik Federal Amérika Tengah (El Salvador, Kosta Rika, Nikaragua, Honduras, lan Guatemala).

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]