Gendéra Honduras

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
FIAV 111110.svg Gendéra nasional lan ensain sipil lan nagara. Rasio Gendéra: 1:2
FIAV 000001.svg Gendéra segara. Rasio Gendéra: 1:2

Gendéra Honduras disarujuki ing tanggal 9 Januari 1866, adidasark saka gendéra Républik Federal Amérika Tengah.Gendéra Honduras kapengkar saka telu garis miring kanthi jembar kang padha lan rasio gendéra kanthi dawa:jembar 2:1. Loro garis biru ing njaba ngelambangake Samudera Pasifik lan Segara Karibia. Garis putih didadèkaké pralambang lemah antarané samudera lan segara tata-tentrem lan kemakmuran ing sakiteré rakyat laut. Cacahé Lima bintang kanthi pucuk lima warna biru nandakake lima nagara bekas Républik Federal Amérika Tengah (El Salvador, Costa Rica, Nikaragua, Honduras, lan Guatemala).

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]