Gendéra Djibouti

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Gendéra Djibouti
Flag of Djibouti.svg
Informasi Umum
Jeneng Negara Djibouti
Sesebutan [[]]
Proporsi 4:7
Dianggo wiwit [[]]
Desain [[Wujud triwerna horisontal warna biru enom lan ijo enom ing wangun segitelu padha sikil kanthi warna putih ing sakdhuwuré wangun bintang warna abang kang ana ing tengah]]
Disainer [[]]
Komposisi 111111

Gendéra Djibouti nerangake loro jalur kang rata lan saimbang ya iku warna , biru ing ndhuwur uga warna ijo ing ngisor kanthi wujud lan wangun segitelu padha sisih kang kapengkar ing ndhuwur (hoist) saha ngayahi bintang kanthi warna abang ing tengah. Werna ijo didadèkaké pralambang donya ya iku biru kang artiné langit lan segara (lautan), putih didadèkaké pralambang lan abang kanggo karukunan.Gendéra Djibouti wiwit dimupangatake lan dikibanrake ing wetara kamardhikan Djibouti ing taun 27 Juni 1977.