Gendéra Chechnya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Rasio: 2:3

Gendéra Republik Chechnya awujud pesagi dawa kanthi rasio gendéra 2:3, rasioné sama marang rasio gendéra Rusia. Gendéra Chechnya kapengkar déning telu garis horizontal, saka ndhuwur ing ngisor: ijo - didadèkaké pralambang Islam, putih, lan abang, ing sabelahé katata garis kanthi warna putih vertikal, banjur ing garis iki kawujud wagun gambar rerenggan nasional, ya iku papat cacahé gulungan kertas kanthi warna emas [1]. Garis horizontal iki duwé proporsi 4:1:3.

Mupangat[besut | besut sumber]

Gendéra Chechn kang diresmekake ing taun 2004, umumné dianggo déning pamaréntah Chechnya uga didadèkaké gendéra independen asring dianggo utawa dimupangatake oposisi uga pendhudhuk Chechnya [2].

Cathetan sikil[besut | besut sumber]