Gangjin

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Gangjin
강진
Kabupatèn
Korea transcription(s)
 • Hangul 강진군
 • Hanja 康津郡
 • Revised Romanization Gangjin-gun
 • McCune-Reischauer Kangjin-gun
Official logo of Gangjin
Lambang Gangjin
Location of Gangjin
Nagara
  1. Alih Cithakan:Gendéra Koréa Kidul
Wewengkon Honam
Pembagian Administratif 1 eup, 10 myeon
Area
 • Total 495,98 km2 (19,150 sq mi)
Population (2001)
 • Total 49.254
 • Density 99,3/km2 (2,570/sq mi)
 • Dialek Jeolla

Gangjin (강진군) ya iku sawijining kabupatèn kang dumunung ing pesisir propinsi Jeolla Kidul, Koréa Kidul.[1] Kawit biyen laladan iki dikenal minangka produsen kramik ijo Goryeo lan hasil laut kayata pirang-pirang jinis iwak lan urang.[1] Laladan pesisir kabupatèn Gangjin dikepung dataran pasang surut.[1]

Tempayan Chilhyang[sunting | besut sumber]

Kabupatèn Gangjin dadi sentra produksi kerajinan jinis tembikar utawa Tempayan Chilhyang kang digunake kanggo nyimpen panganan kang difermentasekake.[1] Tempayan Chilhyang digunakake kanggo nyimpen kimchi, gochujang, doenjang lan ganjang.[1] Sentra produksi tempayan Chilhyang ana ing désa Bonghwang, kacamatan Chilhyang cedhake Teluk Gangjin.[1] Biyen, désa iki wis ngekspor tempayane ing pirang-pirang propinsi kayata Chungcheong, Hwanghae lan kutha Gangneung ing propinsi Gangwon.[1]

Kramik Ijo Goryeo[sunting | besut sumber]

Tungku-tungku produksi kramik ijo Goryeo dumunung ing désa Yong-un, Gye-yul, Sadang, Sudong ing kacamatan Taegu.[1] Kabupatèn Gangjin ya iku kawasan produksi kramik ijo kawit jaman Dinasti Goryeo (935-1397).[1] Ana sekitar 400 tungku kramik ijo ing Gangjin.[1] Ing antarane 188 tungku dianggap minangka situs bersejarah kang dijaga déning pamaréntah.[1] Tungku-tungku iiki digawe ing abad kaping 9 nganti abad kaping 14.[1] Kanggo ngenalake kramik ijo Goryeo marang masarakat, pamaréntah laladan kabupatèn Gangjin nganakake Festival Kramik Ijo Gangjin saben tahune.[2]

Delengen uga[sunting | besut sumber]

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l Lua error nèng package.lua larik 80: module 'Modul:Citation/CS1/Suggestions' not found.
  2. ^ (en)Gangjin Celadon Festival, visitkorea. Diundhuh tanggal 31 Mei 2010.

Cithakan:Jeolla SelatanCithakan:Korea-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gangjin&oldid=1015423"