Fransiskus saking Asisi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
'''Fransiskus saking Assisi'''
Cigoli, san francesco.jpg

Lukisan Santo Fransiskus Assisi ing muséum Hermitage karyanipun Cigoli ingkang dipundamel watawis taun 1597 lan 1599.
Pangakenan
Miyos 5 Juli 1182, Italia
Tilar donya 3 Oktober 1226 (yuswa 44-45), Assisi, Italia
Dipun urmati ing Gréja Katulik
Kanonisasi 16 Juli 1228, Assisi déning Paus Gregorius IX
Papan ziarah utama Basilica of San Francesco d'Assisi
Dinten pèngetan 4 Oktober
Atribut Salib, Dara, Pax et Bonum, Kabiyasan kamiskinan Fransiskan, Stigmata
Pangreksa kéwan, Aksi Katulik, lingkungan, pedagang, Meycauayan, Italia, Brgy. San Francisco, San Pablo City, Filipina, stowaways[1]
Gloriole.svg Portal Santo

Santo Fransiskus saking Assisi utawi Asisi (lair ing Assisi, Italia, 5 Juli 1182 – pati di Assisi, Italia, 3 Oktober 1226 ing yuswa 44 taun) madegaken Ordo Fransiskan utawi "Friars Minor". Panjenenganipun punika santo pangreksa kéwan, pedagang, lan lingkungan.

Artikel kagandhèng[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  • Parts of the text are originally from the Schaff-Herzog Encyc of Religion
  1. ^ Chesterton, Gilbert Keith (1924), St. Francis of Assisi (14 ed.), Garden City, New York: Image Books, k. 158 

Pranala njawi[besut | besut sumber]