Film Koréa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Film Korea)

Film Koréa inggih punika jinising filem ingkang dipundamel utawi istilahipun dipun-produksi wonten ing Koréa.

Film ingkang kapisan dipun-rilis ten Koréa inggih punika filem kanthi irah-irahan Righteous Revenge taun 1919. Film punika gabungan antawisipun drama lan tontonan panggung. Film layar lebar kapisan Koréa dipun-rilis taun 1923, kanthi irah-irahan Oath Under the Moon. Wonten ing taun 1926, sutradara Na Un-gyu damel filem bisu kanthi irah-irahan Arirang.

Saksampunipun perang Koréa kapungkasan nalika taun 1953, indhustri filem Koréa punika dados gadhah pangembangan satemah dumugi ing masa emas. Wonten ing kalih dekade salajengipun, indhustri filem Koréa dados stagnasi amargi saking kathahipun tiyang ingkang gadhah TV. Tuladhanipun filem Koréa inggih punika:

Film kadang gadhah arti ingkang sami kaliyan drama. Ananging sajatosipun filem kaliyan drama punika bènten, amargi drama punika kalebet filem ingkang wujudipun serial utawi cariyos kasambung. Kathah Drama Koréa ingkang dipunremeni déning masarakat mliginipun priyantun èstri enem. Drama Koréa ingkang kawentar inggih punika:

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ [1], Korean movie (dipun-akses tanggal 29 Oktober 2012).
  2. ^ [2], Korean drama guide (dipun-akses tanggal 29 Oktober 2012).