Fattéh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
فتّة / Fatteh / Fetté
فتّة باللوز و السّمن.jpg
A Damascene fetté with grilled almonds and clarified sheep butter
AjanganBreakfast[1] or Main
Panggonan asalEgypt, Iraq, Jordan, Lebanon, Palestine, Syria and Yemen
Hawa ajanganWarm
Woworan pokokFlatbread, yogurt, chickpeas, oil
Buku masakan: فتّة / Fatteh / Fetté  Médhia: فتّة / Fatteh / Fetté

Fatteh ( Arab: فتّة‎‎ tegesipun uleg utawa dheplok, uga tembung romania minangka fette, fetté, fatta utawa Fattah) [2] uga Shâmiyât ( Arab: شاميات‎‎ "Damascene"), [3] minangka salah sawijining sajian Levantine [4]   dumadi saka bagéyan seger, panggang, utawa stale flatbread.

Distribusi geografis[besut | besut sumber]

Fetté dikenal dadi sajian banget aneh lan kuna ing Mesir lan Southern Levant area, area kang nyakup Damsyik, Beirut, Jordan, lan Palestina nalika kang biasane dingerteni lan dirungokake saka ing Levant Northern.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Salamandra, 2004, p. 97
  2. Patai, 1998, p. 98.
  3. Wright, 2003, p. 117.
  4. Académie Syrienne de la Gastronomie, Sept.2005, Aleppo