Faozan Rizal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Faozan Rizal
Faozan Rizal.jpg

Faozan Rizal (lair di Kabupatèn Tegal, Jawa Tengah, 1973; umur 46 taun) inggih punika salah satunggalipun juruh arah film saking Indonesia. Namanipun misuwur wonten ing kancah film nalika kadhapuk minangka sutradara film Habibie & Ainun ingkang dipunparagani Reza Rahadian lan Bunga Citra Lestari (2012). Sadèrèngipun, Faozan langkung kathah makarya sawingkingipun geber, mbiyantu Hanung Bramantyo minangka panata sinematografi lan panata kodhak.

Latar wingking[besut | besut sumber]

Faozan Rizal lair ing Kabupatèn Tegal, Jawa Tengah, taun 1973. Sinau babagan sinématografi wonten Institut Kesenian Jakarta (IKJ). Piyambakipun sampun kathah ndamel filem cekak lan filem wiyar, saé filem carita utawi dhokumenter. Piyambakipun ugi naté ndamel film-film beksan sesarengan kaliyan Katia Engel lan makarya sesarengan kaliyan seniman Andy Goldsworthy.[1][2] Kajawi ngèlmu film, Faozan Rizal ugi ngangsu kawruh babagan beksan Jawi klasik lan Bali, ngèlmu sungging, lan nglampahi pendhidhikan wonten La Femis, Paris. Pakaryanipun Faozan Rizal sampun dipuntepangaken wonten sakpérang festival internasional antawisipun Singapore International Film Festival, eKsperim[E]nto Film & Video Festival 2004 Filipina, Cinemanila International Film Festival lan Emirates Film Competition.

Faozan Rizal miwiti kiprahipun minangka paraga, panata sinematografi, lan pungkasanipun sutradara. Kajawi nggarap filem, piyambakipun ugi mucal wonten Fakultas Fotografi, Televisi lan Film, Institut Kesenian Jakarta.

Filem biyoskup kapisan ingkang dipungarap minangka sutradara inggih punika Habibie & Ainun (2012). Boten namung suksès saking perkawis tèknis lan kaéndahan, nanging filem punika ugi panèn kasuksèsan ing perkawis komèrsial.[3][4]

Pakaryan[besut | besut sumber]

Juru arah[besut | besut sumber]

  • Habibie & Ainun (2012)
  • Yasujiro Journey (2004)
  • Aries, a Poem for Katia (2004)

Sinématografi[besut | besut sumber]

  • Dajang Soembi, Perempoean jang Dikawini Andjing (juga sebagai aktor, 2004)
  • Hijab (2015)
  • Ijrah Cinta (2014)
  • Parts of the Heart (2013)
  • Soekarno: Indonesia Merdeka (2013)
  • Isyarat (2013)
  • Perahu Kertas (2012)
  • Perahu Kertas 2 (2012)
  • The Perfect House (2011)
  • Tendangan dari Langit (2011)
  • Pengejar Angin (2011)
  • Menebus Impian (2010)
  • Sang Pencerah (2010)
  • Perempuan Berkalung Sorban (2009)
  • Fugu, a Sushi Tale (2009)
  • Get Married 2 (2009)
  • Queen Bee (2009)
  • Fugu, a Sushi Tale (2009)
  • Best Friend? (2008)
  • Doa Yang Mengancam (2008)
  • Ayat-ayat Cinta (2008)
  • Pasangan Baru (2008)
  • Get Married (2007)
  • Legenda Sundel Bolong (2007)
  • Kamulah Satu-satunya (2007)
  • Maskot (2006)
  • Aries, a Poem for Katia (2004)
  • Yasujiro Journey (2004)
  • Banyu Biru (2004)
  • 100% Sari (2003)
  • Everything's Ok (2003)

Bebungah[besut | besut sumber]

  • Panata Kodhak Pinuji ing Festival Film Bandung, Indonesia miyos film Sang Pencerah (2011)
  • Unggulan Panata Sinematografi Paling Sae ing Piala Citra miyos film Pengejar Angin (2011)
  • Unggulan Panata Sinematografi Paling Sae, ing Festival Film Indonesia, Indonesia miyos film Perempuan Berkalung Sorban (2009)
  • Unggulan Panata Sinematografi Paling Sae ing Festival Film Indonesia, Indonesia miyos film Get Married (2007)

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Film Indonesia: Film Indonesia, kapundhut 18 Feb 2015
  2. Jogja Film Academy: Jogja Film Academy, kapundhut 18 Feb 2015
  3. Perfilman PNRI: PNRI, kapundhut 18 Feb 2015
  4. Acluber: ACLUBER, kapundhut 18 Feb 2015