Duduh iwak Bermuda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bermuda fish chowder
Bermuda Fish Chowder (3825239570).jpg
JinisSoup
Panggonan asalBermuda
Hawa ajanganHot
Woworan pokokfish, stock, tomato purée
Buku masakan: Bermuda fish chowder  Médhia: Bermuda fish chowder

Chowder iwak Bermuda minangka sup chowder sing dianggep minangka panganan nasional Bermuda . [1] [2] Bahan-bahan utamane yaiku iwak, tomat lan bawang, dibumbui karo rum ireng lan "saos mrico sherry". Resep kasebut dipercaya dikembangake dening penjajah Inggris Bermuda ing abad kaping 17 . Ing bahan dhasar saka Bermuda iwak Chowder sing iwak simpenan, iwak fillets, lan tomat puree. [3] Bahan-bahan liyane biasane sayuran lan jamu lan rempah-rempah.


Ana macem-macem variasi saka bahan dhasar kasebut. Siji resep nggunakake sak cangkir bawang, celery, lan wortel sing disigar lan uga daging babi sing dicincang lan saus Worcestershire . [4] Liyane nggunakake isi iwak putih (iwak kod, kerapu, iwak ubin, utawa kakap ), bawang, wortel, celery, bawang putih cincang, mentega tanpa garam, godhong teluk, thyme, allspice, saus Worcestershire, rum ireng lan saos mrico sherry. [5] Jinis iwak liyane bisa digunakake kaya iwak karang utawa iwak laut . [6] Konsistensi chowder iwak Bermuda luwih entheng tinimbang chowder sing kandel karo susu utawa krim. [7] Kadhangkala dibandhingake karo bouillabaisse .

[8]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Kelly, Daviot (8 March 2007). "A taste of Guyana and Bermuda". Jamaica Gleaner. Diarsip saka sing asli ing 9 April 2008. Dibukak ing 29 February 2012.
  2. Hillinger, Charles (30 January 1990). "Peppers profiting packer". The Bulletin. Australian Consolidated Press. Dibukak ing 29 February 2012.
  3. Blumenthal, Deborah (6 June 1982). "Island Fish Chowder: It's Got that Zing". The New York Times. The New York Times Company. Dibukak ing 29 February 2012.
  4. Spitler, Sue. 1,001 Delicious Soups and Stews: From Elegant Classics to Hearty One-Pot Meals. ISBN 978-1-57284-091-1. Dibukak ing 5 March 2012.
  5. "Bermuda Fish Chowder". Epicurious. Condé Nast Publications. October 2000. Dibukak ing 12 March 2012.
  6. "Bermuda Fish Chowder A Good "Next Day" Dish". Schenectady Gazette. 19 February 1974. Dibukak ing 5 March 2012.
  7. Blumenthal, Deborah (6 June 1982). "Island Fish Chowder: It's Got that Zing". The New York Times. The New York Times Company. Dibukak ing 29 February 2012.
  8. Clark, Charles T. (24 June 2010). "Jasper White gives local clam shacks a run for the money". The Day. Dibukak ing 29 February 2012.