Bouillabaisse

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bouillabaisse
Bullabessa.jpg
A traditional bouillabaisse from Marseille, with the fish served separately after the soup
JinisStew
Panggonan asalFrance
Tlatah utawa prajaProvence
Hawa ajanganHot
Woworan pokokFish
(Scorpionfish, sea robin, European conger)
herbs
spices
Buku masakan: Bouillabaisse  Médhia: Bouillabaisse

Bouillabaisse ( pocaping cara Prancis: [bu.ja.bɛːs] ; Occitan  [ˌBuʎaˈβajsɔ / ˌbujaˈbajsɔ] ) minangka panganan godhogan iwak tradisional Provençal sing asale saka kutha pelabuhan Marseille . Bouillabaisse bentuk basa Prancis lan Inggris asale saka tembung Provençal Occitan bolhabaissa, senyawa sing kasusun saka rong tembung kriya bolhir (kanggo nggodhog ) lan abaissar (kanggo nyuda panas, yaiku simmer ).