Chowder

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Chowder
Shrimp and corn chowder.jpg
Chowder panganan laut sing digawe saka urang lan jagung
JinisSoup or stew
Woworan pokokSeafood or vegetables, often milk or cream
VariasiNew England clam chowder, seafood chowder, corn chowder, potato chowder
Buku masakan: Chowder  Médhia: Chowder

Chowder minangka jinis sup utawa rebus sing asring disiyapake nganggo susu utawa krim lan kenthel nganggo krupuk pecah, biskuit kapal remuk, utawa roux . Variasi chowder bisa uga panganan laut utawa jangan . Krupuk kayata kerupuk kerang utawa uyah bisa ngemot chowder minangka barang sampingan, lan potongan kerupuk bisa dicelehake ing ndhuwur sajian. Chowder kerang ing Inggris biasane digawe nganggo kerang sing dicincang lan kentang sing dicincang, ing krim lan susu campuran, asring nganggo butter. Chowder umum liyane kalebu chowder panganan laut, sing kalebu iwak, kerang, lan jinis kerang liyane; chowder daging domba utawa daging sapi digawe karo gandum; chowder jagung, sing nggunakake jagung tinimbang kerang; maneka chowder iwak ; lan chowder kentang, sing asring digawe karo keju. Chowder iwak, chowder jagung, chowder domba lan utamane clam chowder kawentar ing wilayah Amerika Utara ing New England lan Atlantik Kanada .

Rujukan[besut | besut sumber]