Dronten

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Gemeente Dronten
Flag of Dronten.svg Dronten wapen.svg
Gendéra Dronten Lambang Dronten

LocatieDronten.png

Dronten ing Walanda

Katrangan cekak
Propinsi: Flevoland
Jembar: 423,86 km²
Padunung: 38.061 (1 Juli 2006)
Situs wèb resmi: http://www.dronten.nl
Pulitik
Burgemeester (Walikutha): mr. A.B.L. de Jonge

Dronten iku gemeente ing propinsi Flevoland, Walanda. Gemeente sing papané ana ing polder iki, kalebu salah sawijining sing gedhé dhéwé ing Walanda dideleng saka ambané.

Sejarah cekak[sunting | besut sumber]

Rencana kanggo mbangun Dronten wis ana wiwit dasawarsa 1950-an. Banjur diwiwiti ing 1960. Wiwit awal wis ana dhiskusi Dronten iku ing tembé bakal digawé dadi désa utawa kutha. Mula-mulané rencanané tlatah iki padunungé maksimal 15.000 jiwa waé, sawisé diunggahaké dadi 30.000 jiwa.

Ing sasi Januari 1972, wusanané gemeente iki olèh jenengé Dronten.

Ing taun 1995 Jamboré Donya pramuka dianakaké ing kéné.

Pranala jaba[sunting | besut sumber]


 
Gemeente ing provinsi Flevoland
Gendéra provinsi Flevoland

Almere · Dronten · Lelystad · Noordoostpolder · Urk · Zeewolde

Walanda | Daftar provinsi Walanda | Daftar Kutha Walanda
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dronten&oldid=1029252"