Drive

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Drive
Drive
Latar wuri
Lair Indonésia Jakarta, Indonésia
Jinis Musik Pop alternatif
Pop, Rock
Taun aktif 2006 – sapunika
Parusahan rekaman Nagaswara
Royal Prima Musikindo / E-Motion Entertainment
Hubungan
Anggota
Sukarno Suryo Bawono (drum)
Ilhamsyah Dyego Pratama (bass)
Saleh Budi Raharjo (gitar)
Mantan Anggota
Erdian Aji Prihartanto
Nivel
Eko
Richard
Abun
Irwan
Avan
Ixan

Drive ya iku grup musik saka Jakarta, Indonésia kang digawé nalika taun 2003.[1] Anggota band iki ya iku Sukarno Suryo Bawono, Ilhamsyah Dyego Pratama, lan Saleh Budi Raharjo.[2] Album kang sepisanan ya iku Esok Lebih Baik kang digawé nalika taun 2007 kanthi lagu andalan "Tak Terbalas" lan "Bersama Bintang" kang uga dadi soundtrack sinétron Candy.[2]

Profil Drive[besut | besut sumber]

Drive diwangun nalika taun 2003 kanthi jeneng FLOW kang anggotané Nivel (vokal), Budi (gitar), Eko (bass), lan Richard (drum).[2] Nanging sawisé Nivel mundur saka Flow, Richard banjur metu, pungkasané drive nemu Abun ing posisi vokalis.[2] Sawisé iku banjur Adi dadi drummer ing grup band iki.[2] Ing pungkasan taun 2003, Eko resmi mundur saka FLOW awit direkrut dadi Sound Engineneer ing Aquarius Musikindo lan posisiné digantekake karo Irwan (bass).[2] Ing taun 2005 Anji (vokal, kang saiki dadi solois) banjur dadi vokalis drive.[2] Ing taun iku jeneng flow resmi diganti dadi Drive.[2]

Sawisé ditinggal Anji, drive lan manajemene banjur nganakaké audhisi kanggo nggantekaké posisi Anji.[2] Calon vokalis Drive kang anyar ya iku vokalis jebolan The Titans ya iku kang jenengé Rizki Abdurahman.[2] Nanging kibordis The Titans kang jenengé Andika nolak yèn vokalisé tampil bareng DRIVE.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. detikhot.com(dipunundhuh tanggal 31 Juli 2011)
  2. a b c d e f g h i j k selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 31 Juli 2011)