Drive

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Drive
Drive
Latar wuri
Lair Indonésia Jakarta, Indonésia
Jinis Musik Pop alternatif
Pop, Rock
Taun aktif 2006 – sapunika
Parusahan rekaman Nagaswara
Royal Prima Musikindo / E-Motion Entertainment
Hubungan
Anggota
(Rizki Abdul Rahman), (Budi Rahardjo), (Dygo Pratama), (Rudy Saputra)
Mantan Anggota
(Umaru Takaeda), (Tirta Ardilla), (Adi Karno) , (Anji)

Drive ya iku grup musik saka Jakarta, Indonésia kang digawé nalika taun 2003.[1] Anggota band iki ya iku Sukarno Suryo Bawono, Ilhamsyah Dyego Pratama, lan Saleh Budi Raharjo.[2] Album kang sepisanan ya iku Esok Lebih Baik kang digawé nalika taun 2007 kanthi lagu andalan "Tak Terbalas" lan "Bersama Bintang" kang uga dadi soundtrack sinétron Candy.[2]

Profil Drive[besut | besut sumber]

Drive diwangun nalika taun 2003 kanthi jeneng Flow kang anggotané Nivel (vokal), Budi (gitar), Eko (bass), lan Richard (drum).[2] Nanging sawisé Nivel mundur saka Flow, Richard banjur metu, pungkasané drive nemu Abun ing posisi vokalis.[2] Sawisé iku banjur Adi dadi drummer ing grup band iki.[2] Ing pungkasan taun 2003, Eko resmi mundur saka Flow awit direkrut dadi Sound Engineneer ing Aquarius Musikindo lan posisiné digantekake karo Irwan (bass).[2] Ing taun 2005 Anji (vokal, kang saiki dadi solois) banjur dadi vokalis Drive.[2] Ing taun iku jeneng flow resmi diganti dadi Drive.[2]

Sawisé ditinggal Anji, Drive lan manajemene banjur nganakaké audhisi kanggo nggantekaké posisi Anji.[2] Calon vokalis Drive kang anyar ya iku vokalis jebolan The Titans ya iku kang jenengé Rizki Abdul Rahman.[2] Nanging kibordis The Titans kang jenengé Andika nolak yèn vokalisé tampil bareng Drive.[2]

Album[besut | besut sumber]

  • Esok Lebih Baik (2007)
  • Kita untuk Selamanya (2008)
  • Bintang yang Bersinar (2010)
  • Cahaya Terang (2011)
  • Essence of Life (2015)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. detikhot.com(dipunundhuh tanggal 31 Juli 2011)
  2. a b c d e f g h i j k selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 31 Juli 2011)